Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

QUATTRO b5 vs b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Która skrzynia biegów będzie lepsza i dla czego a4b5 (1.9tdi AFN ) quattro 5 biegów vs a4b6 (1.9tdi AVF ) quattro 6 biegów?

Opublikowano

sprecyzuj bo niewiadomo o co ci chodzi...pod jakim wzgledem lepsza?pamietaj ze to 2 rozne auta z 2 roznymi silnikami mimo ze oba to 1.9tdi

Opublikowano
  • Autor

załóżmy że porównuje obie skrzynie w jednym aucie a4b6 i która by się lepiej sprawdziła pod kątem przyspieszenia do 100km/h ? Inaczej z którą skrzynią auto miałoby lepsze czasy ? A może jest bardziej efektywna skrzynia która podpasywałaby do 1.9 tdi?

Mi się wydaję że ta 6 biegowa ma chyba zbyt krótkie przełożenia w stosunku do 5 biegowej... ale to są moje takie odczucia które mogą być błędne...

Opublikowano

zajrzyj do etki i zobacz jakie maja przelozenia wydaje mi sie ze beda zblizone jak nie takie same...tyle ze skrzynia 6 ma nadbieg i bedzie uzyskiwala duze predkosci przy nizszych obrotach mowie tu juz o biegu 5 i 6 w skrzyniach....czasy beda te same wkladajac 6 biegow do b5,moze troche gorsze ze wzgledu na troche wieksza mase...jak chcesz do b5 6b.to szukaj skrzyn z a4 b5 2.5 v6 lub a4 b6...opisy sa na forum co,jak i gdzie zrobic zeby bylo ok

Opublikowano
  • Autor

no właśnie ale coś mi śmierdzi ze 6 bieg nie jest nadbiegiem... mam takie odczucie ze 1 i 2 są krótsze ( nie wiele ale jednak) niż w skrzyni 5 biegowej, dopiero 3 bieg jest w miarę długi.... a co do skrzyń 2.5 v6 to są one dłuższe od skrzyń z 1.9?

Ja wiem że są informacje na temat przełożeń ale powiem szczerze, nie znam się nad tym i nie wiem jak te dane zinterpretować w tym problem...

Szukam po prostu skrzyni z jak najdłuższymi przełożeniami w wersji quattro...