Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] 3 niepokojące objawy...POMOCY !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich...posiadam moje autko od roku i nic się z nim nie działo, aż po powrocie z urlopu jakieś 1700km zaczął dymić mi z rury na siwo,śmierdzi paliwem i chlapie jakimś płynem (myślę ,że to woda)...druga niepokojąca objawa to taka, że siedząc sobie za kierownicą i dodając lekko gazu, to tak jakby w desce przelewała się woda(coś bulgocze,tj. w kaloryferach w domu)...trzecia objawa to taka, że bawiąc się obrotami pomiędzy 2000 a 3000 to jest taki niemiły brzęk metaliczny jakby z pod pokrywy zaworów... dodam,że przed wyjazdem wymieniałem olej Mobil superS 10W40, wszystkie filtry, siatkę elastyczną na wydechu i podpinałem się pod VAG-a, aby upewnić się ,że wszystko jest ok, no i tak było !!!

Pomóżcie mi zdiagnozować te usterki... ;(

Opublikowano

po pierwszym objawie obstawiałbym uszczelkę pod głowicą :mysli:

Opublikowano

witam i u mnie jest tak ze po dodaniu gazu jest taki dzwiek w kabinie z deski jakby cos chlupotalo.to uszczelka ?a i mam bardzo wysokie spalanie paliwa moze byc???pozdrawiam

Opublikowano

zastanów się czy czasem nie stało się to po tankowaniu :mysli:

Opublikowano

Witam mi też od pewnego czasu słyszę taki odgłos jakby w przewodach było powietrze lub coś podobnego,zauważyłem ze na zimnym silniku poziom płynu w zbiorniku wyrównawczym spada poniżej minimum natomiast na gorącym silniku jest dobry poziom,dodam też ze przy odkręcaniu korka nie ma żadnego podciśnienia,a wcześniej było może układ chłodzenia jest zapowietrzony i przez to jest ten dziwny odgłos w przewodach?(płyn chłodniczy mam normalny czyściutki bez śladów oleju) Turbina nowa ma rok,a przy porannym odpalaniu co jakiś czas,ale nie zawsze przez parę sekund z rury leci niebieski dym.Doradźcie co to może być

Opublikowano

ajmax a olej Ci bierze?

mogą być pierścienie lub uszczelniacze walnięte

Opublikowano

Podjedz sobie na warsztat gdzie robią badanie na obecność CO2 w płynie chłodniczym i będziesz wiedział na czym stoisz

Opublikowano

Oleju mi nie bierze i tak jak pisałem wcześniej dymienie jest czasami np. teraz od tygodnia ani razu nie dymił.Moc też jest dobra

Opublikowano
  • Autor

Odnosząc się do wszystkich odpowiedzi za które WIELKIE DZIĘKI !!! dowiedziałem się u 4 mechaniorów, że dym+woda z rury to wynik PALIWA ... co prawda na tym urlopie tankowałem 3 razy do pełna na 3 różnych stacjach. 1 stacja E-LECLERC w Bełchatowie,2 stacja Orlen w Pasłęku, 3 stacja BP w Ostródzie, wiec domniemywam, że w tej stacji coś dolewają do paliwa.

Co do 3 objawu, udało mi się ustalić, że podczas wymiany siatki elastycznej na wydechu i wyciągnięciu wraz z katalizatorem przez górę, czyli silnik musiałem poluzować jakąś blaszkę, których nie brakuje w silniku i stąd ten metaliczny oddźwięk, ale co do tego bulgotania w desce nie umiem tego wytłumaczyć, bo nawet przypomina dźwięk taki jak błoto wylatujące z kół, tyle ,że to w desce i znacznie ciszej i najwyraźniej słychać z rana jak autko postoi całą noc...

Poszperam jeszcze i popytam, bo bardzo mnie to niepokoi ... za podpowiedzi WIELKIE DZIĘKI :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja z kolei mialem taki problem ze Jezdzilem na obydwu - Castrol 10W40 i Mobil super S 10W40 i na obydwu przykapcal na zimnym lekko na siwawo i tez nie zawsze, myslalem ze piersionki czy glowica, ale okazalo sie ze po zmianie na pelen syntetyk Castrol 10W 60 Edge SPORT w szczegolnosci do silnikow turbodoladowanych moj problem minal. Co prawda olej w sklepie jest w granicy 200zl/4L ale w moim przypadku bylo warto. Mam 230tkm. Problem z przykapcaniem zniknal