Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lancuch czy pasek mam ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie, audi a4 2008r silnik 1.8tfsi (8k2 b8) 120KM czy ten silnik jest na pasku rozrządu czy na łańcuchu.?

Opublikowano

Łańcuch.

Opublikowano
  • Autor

no właśnie na forum piszą ze łańcuch a w sklepie moto jak chce zamówić części to po nr. mówią ze jest tam zwykły pasek rozrządu.. najprostszy jaki możne być w B8

Opublikowano

Nie kupisz w sklepie tylko ASO... Komplet kolo 1100zl wsio. Pasek jest jak dobrze pamiętam w tym nowszym na podwójnym wtrysku.

Opublikowano
  • Autor

wiem ze nie jest drogo, tylko martwi mnie to ze rożne są zdania.. na temat , łańcuch czy pasek? bo nawet jak patrzyłem na necie ten silnik wypuszczano 11 2007r. i jest tam pasek nie ma mowy o łańcuchu. ale sam już nie wiem. trzeba będzie chyba rozebrać i zobaczyć. w ASO nie wymieniam nie dam się nabrać kolejny raz.. mam dobrego mechanika tylko części muszę kupić.

Opublikowano

Kolego no ja jestem pewien swojej wiedzy. Na pasku było w B7

Opublikowano
  • Autor

no nie wiem zobacz sam a4 2008 1.8TFSI (8K2 B8) Ten kod i pokazuje ze idzie pasek.

Opublikowano

Jaki masz symbol silnika?

---------- Post dopisany at 13:50 ---------- Poprzedni post napisany at 13:49 ----------

Pasek jest do pompy wody w katalogu...

Opublikowano
  • Autor

Pasek rozrządu - Audi A4 (8K2, B8) (od 2007.11) 1.8 TFSI 120KM | Sklep iParts

---------- Post dopisany at 13:51 ---------- Poprzedni post napisany at 13:51 ----------

tu jest link

---------- Post dopisany at 13:51 ---------- Poprzedni post napisany at 13:51 ----------

tu jest link

---------- Post dopisany at 13:53 ---------- Poprzedni post napisany at 13:51 ----------

właśnie nie pamiętam jaki symbol. bo jest bo jest ich do groma.

Opublikowano

To jest pasek pompy wody kolego ;)

---------- Post dopisany at 13:55 ---------- Poprzedni post napisany at 13:54 ----------

To jest pasek pompy wody. Jeśli się upierasz zdejmij pokrywke z wariatora i zobaczysz łańcuch. Ja wiem ze paska ubnas nie było i nie będzie. Dopiero w tym nowym wrócili ze wzgledu na problemy z łańcuchem.

Opublikowano
  • Autor

to nie rozumiem czemu pisze ze pasek rozrządu..

Opublikowano

Bo katalogi maja błędy, nie raz się to zdarzyło. Jest łańcuch i jak nie wierzysz jedziesz do Aso i po vinie Ci części dobiorą.

Opublikowano
  • Autor

będę musiał tak zrobić zdejmę i zobaczę... ale pokrywa jest plastikowa. no i poza tym rozrząd nie hałasuje jest cichy tylko w książce pisze zęby zmieniać co 60 tys km tak jest w książce DE

---------- Post dopisany at 14:01 ---------- Poprzedni post napisany at 13:59 ----------

no i właśnie to mnie tez nurtuje bo łańcuch się zmienia co 180 tys km a u mnie pisze ze 1 zmiana była po 60 tys km i następna przy 120 tys km

Opublikowano

Zdejmij pokrywę silnika i zrób zdjęcie od strony rozrządu.

Opublikowano
  • Autor

i jeszcze jedno w Ks serw. DE do mojego auta można przetłumaczyć ze przy 60tys km był zmieniany ( pasek zębaty) to ja nie wiem tez jakiś błąd wpisali skoro jest łańcuch.

---------- Post dopisany at 14:07 ---------- Poprzedni post napisany at 14:06 ----------

zrobię tak jak mówisz i jak będzie pasek to wstawię fotkę ..

Opublikowano

No to zrób to zdjęcie pod pokrywa bo w katalogu nie było silnika na pasku w tym modelu.

Opublikowano
  • Autor

no nie mogę odkręcić tej pokrywy z powodu braku odpowiedniego klucza ale jutro to zrobię.. ale mam takie zdjęcia z nr.

DSC_1921.jpg

DSC_1922.jpg

nie wiem czy to coś znaczy..

Opublikowano

Łańcuch na 100%

Opublikowano
  • Autor

no to mnie pocieszyłeś.. bo wolałbym pasek i jeszcze stawiam na pasek puki sam go nie zobaczę. mam zrobione dopiero 145 tys km to gdyby się okazało ze to łańcuch to zmieniać nie trzeba..?

Opublikowano

U mnie po 120 był kupa wirującego złomu. Ja swoje wypowiedzi juz koncze bo widzę ze Cie nie przekonań.