rhinbac Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Witam, Pojawił mi sie problem z nawiewiewem i klimatyzacja nie mozna regulować temp. nawiewu jak i temp. chłodzenia na klimie, ze wszystkich nawiewów wieje, klapy przy wyłączeniu słychać ze chodzą, wieje albo najźimniejszym powietrzem a klima chłodzi na max albo wieje na wyłaczonej klimie na max ciepłym gdy dam troche powyżej 23* jak jest mniejsza to tylko zimne. Niestety na kompie nie moge zczytac głedów z klimy, moze ktoś miał podobny poroblem, moze to silniczek od redulacji nawiewu albo klapa sie jakas zawiesiła.. prosze o pomoc. W klimatroniku na kanale 1 pojawił mi sie bład 15.7 klapa powietrza, czasami blokowana. Rozebrałem dzisiaj schowek mechanizm od klapy jest widoczny lecz jak z nim postąpić zeby to normalnie działało ?
kograman Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Podpinałeś vag-a oczywiście i nie możesz zczytać błędów bo nie możesz połączyć się ze sterownikiem ? Czy po prostu takich błędów vag nie wykrył w klimie. Nie dobrze że nie mamy błędów, ja bym na Twoim miejscu postarał się (jak masz taką opcję) podjechać na jakiś szrot, pożyczyć sterownik/panel klimatyzacji, i go szybko podpiąć a stary wypiąć. Będziesz wiedział przynajmniej czy sterownik jest sprawne czy nie.
KrzychuEM Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Jeśli chcesz panel klimatyzacji na podmiankę to musisz szukać takiego, który będzie miał takie samo oznaczenie literowe na końcu numeru seryjnego. Z doświadczenia wiem, że panel o innym oznaczeniu literowym nie będzie działał.
rhinbac Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2014 Troche to trwalo len wzial góre, ale juz udalo sie sprawdzic vagiem wyskoczyl blad 1274 Silnik sterujacy klapy przepływu powietrza-V71 zablokowany lub brak napiecia Teraz pytanie ten silniczek jest za panelem klimtonika lapke od regulacji widac po rozebraniu schowka porusza sie przy zmianie temp. ale jest albo lo albo prawie max hi nie mozna ustawic np. 19* jak rozwiazac ten problem :/ ? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi