Skocz do zawartości
IGNOROWANY

czujnik temperatury/termostat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam problem z temperaturą na zegarach, zacznę od początku: dwa miesiące temu kupiłem samochód który od początku nie pokazywał temperatury cieczy w czasie jazdy, na postoju normalnie wskazówka idzie do góry i tylko ruszę pomalutku opada, więc kupiłem termostat valtera czy jakoś tak , termostat wymieniony i sytuacja się polepszyła chyba o 5 stopni ( sprawdzałem na klimie 49 kanał), następnie wymieniłem ten czujnik temperatury 4 pinowy na jakąś podróbkę z intercarsu. Bez zmian. Niestety dopadł mnie remont dołu silnika :( wiec pomyślałem kupie następny termostat firmy na b już nie pamiętam. Mechanik sprawdził termostat działa dobrze, vag pokazuje jak klima i zegary czyli nadal nie pokazuje temperatury lub jej nie trzyma. Dopatrzyłem się ,że przy wtyczce od czujnika tego cztero pinowego mam osobny kabelek chyba czarny jak dobrze pamiętam. Nikt nie wie poco on tam jest? A może to on jest rozwiązaniem problemu? Przeglądając Etke w instalacji elektrycznej nie mam tego kabelka? Jutro dołącze zdjęcie jak to u mnie wygląda bo żona zabrała samochód

Bez_tytu_u.jpg

Opublikowano

BEHR ?

Kolego w Twoim przypadku standardowa diagnoza :

Test licznika oraz "zlogowanie" czujnika, wtedy będzie jak na dłoni.

Opublikowano

Chodzi mi o taki test licznika :

Oraz o zlogowanie czujnika na maksymalnie rozgrzanym silniku, oraz odczyt także tego czujnika na zimnym silniku najlepiej po nocy.

http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/tdi-diagnostyka-aktualizacja-20-viii-2012-a-12031/

(sekcja termostat oraz G2/G62)

Opublikowano

kolego, ogarnąłeś coś z tematem? mam to samo ale w afn, zegary działają poprawnie, a nie zrobię logów, bo automat.

Opublikowano

Co ma log do automatu ?

Opublikowano

Nie ogarnalem, mam już dość tego samochodu.silnik normalnie sie nagrzewać , czujnik od lpg pokazuje temp 80 stopni a zegary głupoty. Jeszcze mam chcec jechać na dobry komputer i ustawić te 90 stopni na bardzo rozgrzanym silniku. Kolega mi podpowiedział ze licznik można ręcznie ustawić