Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem ze zmieniarką , laser ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój problem polega na tym, że nagle zmieniarka odmówiła posłuszeństwa.Działa normalnie, wyłączyłem radio i już nie ruszyła, normalnie zmienia płyty, nie wyskakuje żaden błąd a nie gra. Zajrzałem do bagażnika i wydaje mi sie, że powinno być coś słychac a tam totalna cisza.Zmieniarka to ori 6-cio płytówka. Myślę, o czyszczeniu lasera, da to coś, czy odpuścić sobie?

Opublikowano

bardzo możliwe że laser padł lub elektronika lasera lub co kolwiek innego. Proponuję prawdzić połączenia i podpiąć vag może coś powie.

Opublikowano
  • Autor

Laser słyszę,że coś tam miesza, ale nie słyszę,żeby kręciła się płyta. Jutro spróbuje wyczyścic laser a jak nie to trzeba będzie poszukać innej :kwasny:

---------- Post dopisany 31-05-2014 at 09:03 ---------- Poprzedni post napisany 30-05-2014 at 22:04 ----------

Laser wyczyszczony i jest tak jak podejrzewałem, wszystko działa poza obracaniem się płyty.Jak była zdjęta obudowa i trzymałem ja " do góry nogami" to kilka razy ruszyła ale normalnie nie działa. A na wyświetlaczu mam error :kwasny:

---------- Post dopisany at 09:06 ---------- Poprzedni post napisany at 09:03 ----------

Teraz pytanie do znawców tematu, musze kupić oryginalną audi czy ruszy każda z wtyczką na 13 pinów?

---------- Post dopisany 01-06-2014 at 12:54 ---------- Poprzedni post napisany 31-05-2014 at 09:06 ----------

Czy takie coś mi ruszy? Zmieniarka Panasonic z Audi A4 B5 Zduńska Wola

Opublikowano

Panasonic DP601, DP610, DP801 oraz DP810.DP600EN te lub ori a4

---------- Post dopisany at 14:01 ---------- Poprzedni post napisany at 13:59 ----------

ta powinna smigac

Opublikowano
  • Autor

No to jeszcze jedno pytanie, która jest lepsza. Panasonic czy n/n audi?

Opublikowano

trudno powiedzieć ale ori to ori ale jak trafisz na kiepski egzemplarz to i ori polegnie obie zmieniarki są produkcji panasonic lub jak kto woli made in japan

Opublikowano
  • Autor

No własnie moja stara, poległa, jest made in japan ale producent nie był łaskaw się podpisac, z tąd moje pytanie

Opublikowano

A czy sprawdziłeś czy płyta obraca się swobodnie na silniku ? Może problem jest mechaniczny.

1. Panasonica to trzeba wiedzieć jak zmodyfikować by zadziałał a Audi.

2. Lasery w tych zmieniarkach nie padają z dnia na dzień, zazwyczaj zaczyna się od przerywania dźwięku na dziurach.

3. O ile nie ma syfu sypiącego się ze środka zmieniarki, to w tych zmieniarkach czyszczenie lasera i jego regulacja, niewiele pomaga, ale nie zaszkodzi zrobić.

4. Jest możliwość wymiany lasera w tych zmieniarkach

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzałem, płyta kręci się lekko, nic jej nie blokuje. Dźwięk nie przerywał, no chyba, że jakaś dziura była ale to chyba normalne, w środku czysto, zawsze zmieniarka była zamknięta, po czyszczeniu lasera nie pomogło.

A jeżeli chodzi o Panasonica, to czy ten z aukcji wyżej nie zadziała? Siedzi w audi więc chyba powinien

Opublikowano

Możliwe że ta zmieniarka ma zrobioną odpowiednią modyfikację i będzie działać ale ta modyfikacja może być także zrobiona na kablu a nie w samej zmieniarce.

Najpierw ustal z właścicielem jak ona się znalazła w tym aucie i jake ma gniazdo, bo oryginalnie gniazdo jest inne niż 13pin.

Moja rada poszukaj oryginalnej zmieniarki, ominiesz ewentualne kłopoty z kompatybilnością wtyczek.

Opublikowano
  • Autor

I tak właśnie zrobiłem, znalazłem ori, pojechałem, sprawdziłem na miejscu i po problemie. Starej nie mam zamiaru naprawiać, no chyba że ktoś podrzuci jakiś pomysł. Puki co do sprzedania mam kasete na płyty a temat do zamknięcia. Dzięki wszystkim za pomoc:hi: