Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Wycieka coś spod silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem ostatnio wysiadając w garażu, że w okolicy skrzyni biegów intensywnie coś wycieka. Po godzinie zbiera się tego spora kałuża... :mysli:

Obserwowałem przez ten czas poziom poziom płynu do chłodnicy, do spryskiwaczy, płynu hamulcowego i wspomagania ale wszystkie bez zmian. Nie jest to też benzyna. Wygląda to jak woda.

Macie jakiś pomysł co to jest i skąd może wyciekać. Musiało tego wylecieć już ładnych pare litrów...

Opublikowano

jak masz klime leci z parownika tak ma być :cool1:

Opublikowano
  • Autor

mam klime :decayed:

a już myślałem, że gromadzi deszczówke :naughty:

Opublikowano

mam klime :decayed:

a już myślałem, że gromadzi deszczówke :naughty:

W pewnym sensie to prawda - skroplona (przez system klimy) para wodna to w sumie to samo co deszczówka :wink4:

Miałem ten sam problem i stres, aż jeden mechanik z warszatu mnie uświadomił :gwizdanie:

Opublikowano

Witam serdecznie

Z własnego doświadczenia polecił bym również sprawdzenie odprowadzenie wody z podszybia w przedziale silnikowym są to właśnie te okolice. Ja miałem doszczętnie zapchane poszła konkretna ulewa i poprzez wlot powietrza do układy wentylacji woda przedostała mi się do wnętrza auta :( a potem srednia przyjemnośc cała wykładzinkę zrywałem i wiadro wody gąbką wypompowałem Ale do czego dążę odprowadzenie wody może masz częsciowo przypchane i ta woda Ci się sączy po malńku:))))

Polecam sprawdz to !!!

Pozdrawiam karol.

Opublikowano
  • Autor

Witam serdecznie

Z własnego doświadczenia polecił bym również sprawdzenie odprowadzenie wody z podszybia w przedziale silnikowym są to właśnie te okolice. Ja miałem doszczętnie zapchane poszła konkretna ulewa i poprzez wlot powietrza do układy wentylacji woda przedostała mi się do wnętrza auta :( a potem srednia przyjemnośc cała wykładzinkę zrywałem i wiadro wody gąbką wypompowałem Ale do czego dążę odprowadzenie wody może masz częsciowo przypchane i ta woda Ci się sączy po malńku:))))

Polecam sprawdz to !!!

Pozdrawiam karol.

To nie to. Deszczu bryka nie widziała chyba ze 2 miesiące. Mało padało a jak już padało to stała w garażu. A wyciekało tylko po zatrzymaniu przez jakiś czas. Zwróciłem na to uwagę w najgorsze upały, więc to na bank parownik :)[br]Dopisany: 12 Wrzesień 2008, 21:58_________________________________________________Nie wiedziałem tylko co to za płyn jest wytwarzany i w jaki to cudowny sposób robi się coś z niczego:) Nie próbowałem jak smakuje ale wyglądało jak woda. Jakby to był spirytus to kupiłbym jeszcze kilka takich maszyn i zrobił konkurencję POLMOSowi :evil:

Opublikowano

bo po wylaczeniu klimy wiecej wody z niej leci :) wiec ciesz sie ze leci na zewnatrz :)

Opublikowano

u mnie tez kapala noby woda nie mam klimy a kapalo to z krujca z tylu silnika byl nieszczelna waz do nagrzewnicy:)

Opublikowano

Nic się nie martw ja też się przestraszyłem kiedy po zatrzymaniu wyszedłem i po czasie zobaczyłem kałużę.To normalne gdy masz włączoną klimę a jest bardzo gorąco.Po wyłączeniu szron na przewodach zaczyna się skraplać i kapie prosto na ziemię.U mnie kapie w okolicy przednich drzwi na środku autka.Zauważyłem to też w innych autach z klimą.NARAZIE.