Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak zakodować tuner TV w Navi Plus rns-d ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję informacji na temat kodowania tunera tv. Po podłączeniu dvb-t do navi, nadal nie można przełączyć na funkcję TV.

Opublikowano

masz interfejs multimedialny lub ori tuner tv jesli nie masz jednego z wymienionych to zapomnij o tv

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za zainteresowanie. Dokładnie to posiadam adapter MA-BOX2 ( Volkswagen - MA-BOX? Adapter AV VOLKSWAGEN MFD3, RNS-510, COLUMBUS komplet - PCCM ) , do tego tuner dvb-t oraz kamerę cofania. Wszystko podłączoneprawidłow, ale navi nadal nie ma możliwości przełączenia w opcje TV

Opublikowano

masz rns-d ? bo tam w opisie nie ma że jest do rns-d tylko do MFD3, RNS-510 z rns-d nie bedzie działać

Opublikowano
  • Autor

Tak mam RNS-D. Sprzedawca zapewniał mnie, że będzie działać. Ale z tego co widzę faktycznie nie ma w opisie mojej navki. W takim razie muszę to zwrócić czym prędzej.

Tom A4 a co wtedy gdy już będę miał prawidłowy interfejs ? Samoczynnie wykryje, czy potrzebne będzie kodowanie ?

---------- Post dopisany at 16:17 ---------- Poprzedni post napisany at 16:03 ----------

Dzwoniłem do sprzedawcy i podał mi dokładny model adaptera - Do Audi - MA-BOX? Adapter AV VOLKSWAGEN MFD1 komplet - PCCM

Zerknąłem jeszcze do instrukcji i jest tam opisane krok po kroku jak podłączyć pod moją navi.

Więc zapytam ponownie, czy konieczne jest kodowanie navi ? :D

Opublikowano
  • Autor

Ok, a masz może jakiś tutorial ?

Opublikowano
  • Autor

Kabel plus vcds

Opublikowano

Dodanie tunera do rns-d.wchodzimy w 37 navigacja pozniej klikamy 10adaptacja wchodzimy w kanal 07 i do liczby ktora jest tam wpisana (w razieczego zapisujemy ja sobie gdzies)dodajemy 04 (np mamy tam liczbe 03dodajemy 04 i wpisujemy 07) zatwierdzamy.i juz navigacja bedzie widzialatuner.do polaczenia sie z tunerem przez komputer jest potrzebny kabel zobsluga can bo te tanie niestety z tunerem sie nie lacza.ale zebyzaadaptowac tuner do navi wystarczy nawet taki chinol za 30zl.pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

U mnie w kanale 07 widnieje 00, czyli wpisuje 04, testuje, save i nic...

Opublikowano

kodowanie masz ok? w vcds msz podpowiedzi i tam jest wszystko opisane

Opublikowano
  • Autor

Posiadam wersje light i nie bardzo służy ona podpowiedziami. Jakieś inne pomysły ?

Opublikowano

Ale navi ci smiga tylko nie widzi tunera tak??

Opublikowano
  • Autor

Navi działa, zmieniarka działa, na tv nie chce się przełączyć

Opublikowano

Gdzies kiedys widialem podobny post i tez gosciu mial podobny problem i z tego co pamietam problem tkwil po stronie tunera tv ze byl uszkodzony i mimo ze tuner byl zakodowany to nagi nie chcialo sie przelaczyc na niego

Opublikowano

Witam poszukuję kogoś kto by mi wskazał o jakiej wartości w zaznaczonym na zdjęciu powinien być rezystor ? W nawigacji RNS-D płyta w dolnej części nawigacji do tej płyty idzie taśma z ekranu

Zdj_943.jpg

Zdj_944.jpg

Opublikowano

jutro ci podam jakiej powinien być wartości akurat mam taką navi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany. Jak się okazało, producent interfejsu ma źle opisaną instrukcję montażu właśnie pod rns-d. Zadzwoniłem do pomocy technicznej i od razu wiedzieli w czym problem, mianowicie, jeden z przewodów został pominięty w opisie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

I co przelacza sie na tuner tv teraz normalnie??