Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Zamiana radia CHORUS na NAVI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiec tak:

Przeczytalem informacje dotyczace nawigacji i audio. Problem w tym ze moje radio jakie dostalem fabrycznie to Chorus ale 2 DIN. Nie znalazlem zadego jego opisu. Nie znalazlem tez takiego na allegro. Z gory mowie ze jest do sprzedania :naughty: Praktycznie nowe, bo samochod kupilem w sierpniu.

Zdjecie mojego radyjka:

radiogz2.th.jpg

Wogole ile moze byc ono warte??? Pytam realnie, bo ile kosztowalo w salonie to wiem :wallbash:

Drugie pytanie dotyczy navi. Na alledrogo spotkalem sie z dwoma wersjami do A4. Jedna to ta z przyciskami po bokach:

4232931433yg4.th.jpg

oraz ta druga z przyciskami po jednej stronie:

430337858nn2.th.jpg

Pytanie jaka jest roznica pomiedzy nimi i czy obie pasowac bede do mojej B7 8E.

Zaznaczam ze bede chcial to wyposazyc jeszcze w modul bluetooth (kiedys :przebiegly: )

Pozatym jak sie ma sprawa z podlaczniem, tzn. to moje radio ma kostke quadlock i bedzie tylko plug and play czy jedak bedzie trzeba stosowac jakiejs przejsciowki, jak w manualu w "zrob to sam"

Z gory dzieki za info.

Opublikowano

To z przyciskami z prawej to RNS-E. Z tym ze na zdjeciu jest chyba navi low-line BNS-E. Poczytaj o rns-e na forum. Znajdziesz sporo ciekawych rzeczy :kox:

Opublikowano

RNS-E jest nowszy niż ten co podałeś jako pierwszy. Podstawowy wątek o RNS-E na forum:

http://www.a4-klub.pl/smf/rnse_od_a_do_z-t12081.0.html

Do tego opcja :szukaj:

O montażu bluetooth też jest wątek - dział warsztat - zrób to sam

Opublikowano
  • Autor

Witam!

Chyba nie do konca sie zrozumielismy. Informacje o RNS-E przeczytalem juz duzo, ale nie umialem jej zidentyfikowac, a jak pisalem spotkalem sie z dwoma wersjami.

Manuala o bluetoothie przeczytalem, ale moim pytaniem nie bylo jak go zainstalowac tylko czy obie te nawigacje np. wspolpracuja z modulem bluetooth. Moge sobie wyobrazic ze jakas starsza nawigacja moze tego modulu nie obslugiwac.

Pozatym czytalem o wymianie audio na navi, ale ja sie pytalem jak to bedzie w moim przypadku bo nigdzie nie bylo opisu przejscia z mojego chorusa na navi. Podejrzewam ze modul klimatornika nei bedzie musia byc wymieniany, bo radio jest 2DIN, ale chcialbym sie upewnic zanim bede rozbebeszal samochod.

Pytalem sie rowniez o kostki, a tego jakos w szukajce nie ma...

Opublikowano

Zacznij od kupna RNS-E i wtedy bedziesz przymierzał, domierzal, probowal koncówki kabli etc.