Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki router polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pytanie do obeznanych w temacie, jaki polecacie router do ok. 100zł, kończy mi się w końcu umowa na ten zakichany internet mobilny i potrzebuję zakupić router, będzie on pracował w sieci vectra co możecie mi polecić?

Opublikowano

Kup sobie

TP-Link TL-WR841N

na allegro chodzą po około 60-70 zł

Prosta konfiguracja i wytrzymały sprzęt (korzystam z 4 różnych tej firmy i jeszcze się nie zawiodłem)

Poszukaj aukcji dedykowanej pod UPS lub VECTRĘ

Opublikowano

Nie wiem jak z DSL ale ja przy ADSL i neostradzie używam Linksysa, poprzedni wytrzymał 6 lat i gdyby nie burza to śmigałby nadal. Teraz kolejny Linksys.

Wszędzie polecają te TPLink więc może być ok, ja zaufałem Linksysowi pomimo wyższej ceny.

Opublikowano

najlepiej jakby był z ADSL ponieważ mam modem Vectry?

Opublikowano

Vectra o ile wiem jest pod DSL czyli popularny kabel sieciowy(wtyk RJ45), ADSL to są wtyki telefoniczne (RJ11 lub 12) tak jak np. w Neostradzie.

Opublikowano

Kolego Łukaszu, co chcesz osiągnąć? Masz już tą Vectrę podłączoną przez ten modem Cisco? Jeśli tak to :

Wg mnie chcesz mieć wifi w domu a masz modem kablowy Cisco. No to jeśli tak to potrzebujesz zwykłego routera DSL który będzie robił za punkt dostępowy a ten modem i tak musisz zostawić bo Vectra zapewne ma wtyki F - jak do satelity a nie skrętkę.

Kolega sadowiak Ci podał model Tp-linka, powinien się sprawdzić.

Jeśli nie to jakim kablem dostajesz internet do domu ?

Opublikowano

W napisał że net z kablówki,więc dostaje koncenteykiem.było by to istotne gdyby chciał modem zamienić na taki z wbudowanym routerem.wtedy trzeba zgłosić prawdopodobnie do operatora nowy mac.jak chce 2 urządzenia to ten tplink jak najbardziej starczy

Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Kolego Rafał tak jak napisałeś mam taki wtyk jak przy satelicie, szukałem takich routerów aby móc zastąpić mój modem jednym urządzeniem spełniającym dwie funkcję tzn, routera wifi i modemu, ale nie bardzo mogę taki znaleźć dlatego pozostaje chyba mi podpiąć szeregowo dwa osobne urządzenia ten modem co mam i zakupić router DSL.

Opublikowano

W Neostradzie możesz mieć ADSL, DSL, VDSL

Opublikowano

Tak myślałem ;) Nie wiem czy są takie routery w ogóle u nas, które by miały f-kę na wejściu. Zobacz jeszcze co Vectra na temat dzielenia łącza ma do powiedzenia, czy można, czy masz jakiś zapis w umowie.

Nom, tak to powinno być, modem<--->router.

Opublikowano

proponowali mi WiFi za 5zł na miesiąc ale ja z tego nie skorzystałem myśląc, że sam sobie zakupie router jaki będę chciał, a tu się okazało, że nie takie hop siup.

:decayed:

Opublikowano

Router Tp-Link TL-WR1043ND - Ceny i opinie na Ceneo.pl

używam, polecam, chyba jedyny router w tym przedziale cenowym, który ma interface Gigabit'owy

Opublikowano

dzięki kolego za linka rozważę tą propozycję bardzo poważnie