Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dobór koła dojazdowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

noszę się z zamiarem zakupu koła dojazdowego

autko w tej chwili stoi na 17 i oponach 235/45

wiadomo w quattro średnica kół musi być identyczna w związku z tym mam pytanko jaki rodzaj dojazdówki wybrać

Na naklejce drzwi kierowcy istnieje informacja o kole dojazdowym T125/80/r17.

Jak uważacie można to uznać czy raczej kombinować coś innego, ciężko mi nie mając fizycznego kontaktu z dojazdówka zmierzyć średnicę ... może ktoś ma takowe koło i jest w stanie w miarę dokładnie zmierzyć średnicę?

pozdrawiam i dzięki za odpowiedź

Opublikowano

Jeśli zostajesz przy 17' i 235/45 to bierz wg wlepy.

Opublikowano

Maciek koncze dzis robote o 20:00 to moge zajechac do garazu i sprawdzic Tobie wymiary tej dojazdowki bo mam ori 17" audi. Jak wymiary beda Tobie pasowaly i bedziesz zainteresowany nabyciem takiego kola to moge odsprzedac Tobie bo mi i tak do niczego nie jest potrzebna :)

Opublikowano
  • Autor

to już trochę nieaktualne znalazłem w końcu wymiary tego koła i już zakupione na aledrogo

pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

i jakie ma rozmiary ta dojazdowka mam kola 235x45 17" tez czeka mnie zakup

Opublikowano

franekd4 ja mialem dokladnie wczesniej kola 17" 235/45 i do tego mialem taka wlasnie dojazdowke, obecnie mam kola 18" na aucie zalozone.

Opublikowano
  • Autor

Co do dojazdówek to tu mamy spoko stronkę Conti Spare Sizes

Znając średnicę koła jakie mamy obecnie na aucie można obliczyć stad ARTIGUM - wulkanizacja - Oblicz zamiennik opony

należy porównać to z średnicą dojazdówki i mamy wynik w moim przypadku koło 235/45/17 to średnica 643,3mm, średnica dojazdówki T125/80/r17 644mm czyli prawie to samo 0,1% różnicy jest kasowana na luzach napędu.

Szczególnie jest to ważne przy napędzie quattro gdzie różnica średnic nie powinna przekroczyć 2%

pozdrawiam

Opublikowano

Moja ori audi dojazdowka ma 17"

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam!

Odgrzeję nieco temat. Moje Audi to B7 Avant Quattro S-Line. Czy standardowa dojazdówka o jakiej mowa w tym wątku wejdzie w razie czego na przednią oś? Pytam, bo na moje oko zacisk hamulcowy jest większy niż w standardowym zawieszeniu. Ktoś ma jakieś doświadczenia z tym związane?

Pozdrawiam, Andrzej

• 1 rok później...
Opublikowano

Co do dojazdówek to tu mamy spoko stronkę Conti Spare Sizes

Znając średnicę koła jakie mamy obecnie na aucie można obliczyć stad ARTIGUM - wulkanizacja - Oblicz zamiennik opony

należy porównać to z średnicą dojazdówki i mamy wynik w moim przypadku koło 235/45/17 to średnica 643,3mm, średnica dojazdówki T125/80/r17 644mm czyli prawie to samo 0,1% różnicy jest kasowana na luzach napędu.

Szczególnie jest to ważne przy napędzie quattro gdzie różnica średnic nie powinna przekroczyć 2%

pozdrawiam

643.3 mm to się zgadza, ale 125x0.8x2+17x25.4=631.8 mm- tak wychodzi z obliczeń. Dobrze mówię?