nike166 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Hej, Borykam się ostatnio z problemem wycia jakiegoś łożyska na wyższych obrotach, po zdjęciu paska wycia nie ma, sprawdziłem alternator, napinacz, łożysko wiskozy i wszystko chodzi cicho natomiast zatrzymałem się na pompie wspomagania gdyż przy kręceniu niby szmeru nie ma ale jest luz w poziomie tzn góra dół nie ma ale jak pociągam do siebie i od siebie to około 2-3 mm jest luzu czy jest to normalne i taki luz jest dopuszczalny czy to jest to powodem tego wycia po zapaleniu samochodu ? Dodam, ze jak kręce kierownicą już na założonym pasku to słychać wycie pompy, co to oznacza ?
ŁukaszA4 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 To oznacza że Twoja pompa długo nie pociągnie, niedawno przerabiałem ten temat tylko u mnie trochę inaczej było, bo rozsypało się łożysko... Na pewno stawiała opór bo też gdzieś miałem świerszcza, po zmianie pompy trochę ucichło ale nadal trochę słychać, więc prawdopodobnie rolka napinacza... Ale nie wątpliwie pompa się kończy...
nike166 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2014 A jak sprawdzić jaki mam typ pompy ? Bo chyba były 80, 90 i 120 bar ? cos Sie stanie jakbym włożył mocniejsza ?
ŁukaszA4 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 No stanie się, kierownica będzie się lżej kręciła Ja wrzuciłem 120 barową od 2.5TDI i zadowolony jestem... Na pompie masz naklejkę ilu barowa
nike166 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2014 Maglo wytrzyma większe ciśnienie? Od większego silnika pasuje bez rezania ?
ŁukaszA4 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zależy w jakim stanie masz magiel, jak gdzieś delikatnie się poci to na pewno w niedługim czasie będzie trzeba wymienić lub zregenerować... Pasuje jedynie koło pasowe przekładasz ze starej pompy...
nike166 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2014 A no to spoko i dzięki za informacje
Rekomendowane odpowiedzi