Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem z tylnym gwintem kw v1 przy a4 b6 1.8t bfb Q

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie taki problem mam otoz... mam zawieszenie kw variant 1 przod i tyl w bdb stanie, jesli chodzi o przod jestem mega zadowolony jest fajnie komfortowo, nie czuje ze jezdze na gwincie pomimo ze felga 19" i ladnie chowa sie w nadkole, problem jest z tylem, poczatkowo nie moglem podniesc na tyle tyl aby ladnie komponowalo sie z przodem, dorobilem podstawke dystansowa pod regulacje i teraz jest ok, ale sprezyna jest miekka i jak zapakuje osobe to obciera na kazdej dziurze, nie wspomnac jakby zaladowac 2-3 osoby na tyl z bagazem.... poprostu jak na gwint jest mega miekko , wczesniej posiadalem 1be i jest porownywalnie

sprawa rozchodzi sie o to by dopasowac jakas sprezyne na tyl by ladnie skomponowac to z tylem i bylo twardo, myslalem o 1bv z mniejszej kategorii wagowej np 9 (moje 1.8t bfb z q posiada kategorie wagowa 11) ktos cos kombinowal w tym temacie?

tak wygladalo na 1be

fa05a097181e91ba.jpg

a tak wyglada na gwincie kw:

gwint.jpg

Opublikowano

Masz dwie opcje. Albo wstaw twarde odboje albo pochyl sobie delikatnie tylne koła i nie będzie tarło. W b6 tył ma regulowane pochylenie.

Opublikowano
  • Autor

Żadnych polsrodkow,odboje odpadają bo i tak tyl jest za miękki więc muszę coś twardego tam zamontować by tak nie dobijalo i nie myślę tu o gumach pod sprezyne a z katami nie będę robić wolę nie wypaść z zakrętów i to nie bmw by negatyw ustawiać :Pmusze znaleść odpowiednie sprężyny Poprostu i spasowac to

Opublikowano

A co liczysz że przód masz na gwincie w normie? :polew: Człowieku proponuje kapkę mechaniki liznąć. Producent nie przewiduje takiej gleby do normalnej jazdy dlatego po obniżeniu przód masz dużo poza normą pewnie conajmniej 2 stopnie na minusie bo auto im niżej tym koła bardziej leżą. Jak pochylisz tył 0.2 stopnia to nawet tego nie zauważysz a tył i tak mniej leży niż przód. A pisząc o odbojach mam na myśli odboje (zakładane fabrycznie a amory żeby nie dobijało) a a nie jakieś tam gumy w sprężyny - załóż twarde ODBOJE i masz po temacie i to wcale nie półśrodek a sensowne rozwiązanie które ograniczy krytyczny punkt ugięcia amora. Tyle w temacie :whistling:

Opublikowano
  • Autor

kolego nie wiem co Ty lizesz ale poliz chociaz snickersa bo zaczynasz gwiazdozyc , nie bede sie z Toba klocil o katy, zadalem konkretne pytanie o dobor sprezyn a Ty mi kazesz podkladac odboje pod amortyzatory na ktorych auto bedzie siedzialo 50% uzytkowania jego,

powtarzam sprezyny kw na ty to porazka jak dla mnie, miekciejesze niz 1be , cos pokroju 1ba , ugina sie pod niewielkim ciezarem stad chce zmienic na cos twardszego, dlatego mysle o 1bv chyba ze ktos ma pozytywna opinie o h&r badz innych i bedzie w stanie mi powiedziec ze ta sprezyna bedzie o jakies 10-20mm nizej niz 1be

zeby wyprzedzic pytanie, amortyzatory sa rowniez kw, odboje kw