Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Weitec i -3cm?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Nadszedł czas zmiany amortyzatorów z tyłu w moim avancie.

W sklepie koleś mi podrzucił firmę Kamoka, i z tego co czytałem, koszt jakosci co do ceny jest dobry. (Co myślicie?)

Ale chodzi mi bardziej o to, że wpadłem na to, aby obniżyć moją bestię :decayed:

Poczytałem, poczytałem i wyczytałem, że Weitec to solidna firma która robi dobre sprężyny.

AUDI A4 B5 Zawieszenie sportowe WEITEC Sprężyny (4323868652) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Wynalazłem taką oto aukcję. Kupił bym sprężyny, kupił amortyzatory i czy by wszystko śmigało tak jak należy? :naughty:

Wydaje mi się ze 300 zł za spręzyny Weiteca to nie jest ogromna kwota.:wink:

Pytam o to, bo może wiecie jak sprawdzić te sprężyny. Dzwoniłem, i sprzedawca mi powiedział , że doszedł po numerach, że obniżają o 3 cm :whistling:, ale coś mi się wierzyć nie chce...

Pomóżcie ! :D

Opublikowano

tutaj masz sportowe BILSTEIN B6 na tył w dobrej cenie do swojego auta;

Sportowe amortyzatory AUDI A4 B5 Q - BILSTEIN tył (4382846010) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

do tego jakieś fajne progresywne sprężyny i będziesz miał fajny komplet. Zawsze dobieraj sprężyny progresywne! VOGTLAND, EIBACH, H&R, SPAX, APEX, itp. od 600zł komplet w górę.

Opublikowano
  • Autor

gdybym ją miał tyle pieniędzy to bym się na forum nie pytał(no ale dzieki za odpowiedz:decayed: ) nie stać mnie po prostu .

najlepiej gdyby były amortyzatory nowe na tył do 100zl/szt i używane( bo taniej ) sprężyny.

mam alufelgi 15 i przybieram się do 17 (poowooli) więc chyba -40/-40 do mojego avanta będzie Ok?:)

a co myślisz o tamtych Weitec?

Opublikowano

Do -40 powinne być już odpowiednie amory, Ori Sachsy lub ich zamienniki to raczej niezbyt dobry wybór:whistling: no ale każdy robi jak chce...

Dzwoń, pytaj co i jak, może akurat coś się trafi.

zawieszenie obniżające apex audi a4 b5 Błonie

Sportowe Zawieszenie AUDI A4 B5 sedan!!! Nowogard

Sprężyny sportowe APEX -40mm audi a4 b5 Środa Śląska

Sprężyny sportowe audi a4 b5 Iwaniska

---------- Post dopisany at 14:58 ---------- Poprzedni post napisany at 14:57 ----------

PS, na tej aukcji z Weitecami cena za nie jest 500zł...

---------- Post dopisany at 14:59 ---------- Poprzedni post napisany at 14:58 ----------

PS, na tej aukcji z Weitecami cena za nie jest 500zł...

Opublikowano
  • Autor

Karol24, ale na tej aukcji z Weitecami jest mozliwosc kupna samych spręzyn za 300 zł + dokupil bym nowe amorytyzatory do tylu (bo juz musze) Kamoka (podobno dobre zamienniki w cenie) i czy by to ze soba sie komponowało.

No wlasnie a to nie jest tak , ze do -40 pasuja jeszcze normalne?

Opublikowano

Miałem 1BA, później sprężyny 1E na amorach 1BA...taka konfiguracja była ok.

Amory 1BA + sprężyny -35MM AP :thumbdown: bujało bo amory nie wyrabiały...

Później czerwone sachsy + sprężyny -35mm AP... było ok

Amory KW + sprężyny -35mm AP :thumbup1: jak przyklejony, pewny na prostej i w zakrętacha... ale skusiłem się na gwint

Amory gwinta MTS + sprężyny -35mm AP... trochę za miękki przy skręceniu i to nie mówię, że glebie ale tak nadkole 1cm nad oponą

Morał z tego taki, do sprężyn -30mm i niżej ja szukał bym czegoś twardszego. Zamienniki czarnych Sachsów nie sprawdzają się i tyle przy takich sprężynach.

---------- Post dopisany at 23:19 ---------- Poprzedni post napisany at 23:16 ----------

aha, nie odpowiedziałem Ci.... jak same springi za 300 zł to cena ok

Opublikowano
  • Autor

Aha. Czyli raczej nie uda sie, że kupie te spręzyny i nowe amortyzatory?

Moze dac sobie spokoj z tymi sprezynami? Kupic amorki, fele 17 i moze bedzie w miare?

Bo szczerze mowiac nie mam za bardzo kasy zeby szukac "specjalnych" amortyzatorow do spręzyn i na odwrot.

Tak jak pisalem.. Upatrzylem amortyzatory za 100 zl/szt. i mialem nadzieje ze sie dobierze sprezyny dobre. No ale jak nie, to trudno :P

Opublikowano

Kupić możesz :wink: Z tylnymi amorami do obniżonego zawieszenia (1BE choćby) jest ciężko. Jak nie masz kasy a chcesz niżej to na początak zrób tak jak planowałeś. Jak Ci przód amory padną, to wtedy kupisz coś konkretnego... może i pół środek ale małymi kroczkami do przodu :decayed:

W takiej sytuacji zastanawiał bym sie nad tym

zawieszenie obniżające apex audi a4 b5 Błonie

dopytaj jakiej firmy sa amory i sprawdż w necie oznaczenia ze sprężyn ile obniżają wg producenta

Opublikowano
  • Autor

No dzięki ;] Tak mysle ze zrobie. Zbieram hajs ! :D

Opublikowano

To może odrazu na gwinta zbieraj, po co bawić się w półśrodki :decayed: teraz wstawisz sprężyny a za rok stwierdzisz "trzeba było na gwinta polować"

zerknij no sobie

Zawieszenie tył - Audi A4 B5 95-01r Sedan, Avant bez wersji Quattro Będzin Warpie

gwint audi A4 A6 Passat b5 przód gleba german sportowe Żary

albo na Forum

Opublikowano
  • Autor

gwinta raczej nowego trzeba kupowac, bo jak ktos sprzedaje to juz raczej amortyzatory zuzyte, a zeby zregenerowac to pewnie tylko Bilstein regeneruje.. A sprezyny tak jakby uniwersalne ze zawsze mozna sprzedac ;d

Opublikowano

Ja tam kupiłem używkę i 2 lat jazdy bez narzekania :wink: jak kto trafi, mój wyglądał rzeczywiście jak w opisie, jak "po sezonie". Mankamentem była pęknięta tylna sprężyna ale akurat nie zależało mi na niej bo miałem swoje AP :whistling: podpasywało idealnie

Opublikowano
  • Autor

Wiesz internet to jest zagadka i na aukcjach moze z 10% jest prawdomownych. Wydaje mi sie ze chyba kazdy kupujacy przez internet dał sie naciąć na jakiejs uzywce. No mysle nad tymi Weitecami, ale teraz zbiłeś mnie z tropu :D