Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Prośba o analizę logów, cieknąca turbosprężarka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie forumowiczów dołączył nowy posiadacz audi do waszego grona ze szczecina.

Na wstępie chciałem zaznaczyć że posiadam auto dopiero drugi miesiąc, ale już ostro wziąłem się za intensywne sprawdzanie wszystkiego.

Jako że na razie nie mogę zakładać tematów chciałem dołączyć się do tego istniejącego, gdyż posiadam ten sam silnik i jestem w trakcie analizy swojego turbo.

Oto logi:

Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 008 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 010 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 011,011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Robione trochę po wyboistej momentami drodze i nie wszystkie udało mi się dociągnąć do 4500 obrotów, ewentualnie jeszcze raz zrobię.

Moim zmartwieniem jest to, że przy pierwsze mojej wymianie oleju 2 dni temu miałem okazję spojrzeć pod spód silnika no i zobaczyłem bardzo spocone złącze między pierwszą a drugą rurą odchodzącą od turbo w stronę ic. Wydaje mi się, że zbyt dużo było tego oleju, auto trochę też kopci na czarno. Czy oleju ubywa nie wiem po kupnie trochę dolałem około 0,5 litra. Wydaje mi się że przyspieszenie jest ale nie mam porównania. Autko chodzi równo, dobrze pali, brak błędów, no tylko ten wyciek. Prosiłbym bardzo o analizę logów.

---------- Post dopisany 05-07-2014 at 12:17 ---------- Poprzedni post napisany 04-07-2014 at 22:18 ----------

Byłem u wróżki i karty mówią, że mam dziurę w dolocie. Prawda to?

Gość harry19-19
Opublikowano

, sprawdź najlepiej te rurki które są spocone , możliwe że masz gdzieś dziurę w dolocie , a podczas jazdy nie słychać czasem takiego dziwnego dźwięku

Opublikowano

Po wskazaniach przepływki widać że gdzieś ucieka bokiem, jak jest olej na wężach dolotu to na pewno ciśnienie tam ucieka. Do sprawdzenia masz odme, możesz zastosować Oil Catch Tank. Trzeba wyczyścić dolot i po odłączeniu odmy kontrolować czy olej się dostaje do dolotu.