Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Trzeszczenie przy parkowaniu na rozgrzanym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witem szanowne grono!

W mojej A4 sporo się ostatnio uzbierało rzeczy do zrobienia. Mam jeden problem, którego nie potrafię zlokalizować.

Przy szybkim kręceniu kierownicą w miejscu coś skrzypi jak stara wersalka, trzeszczy tak, obciera. Przy dobiciu do końca jest pisk, ale to normalne.

Jak samochód odpalę po postoju w podziemnym garażu, to przez chwilę jest ok, więc coś musi się rozgrzewać. Po postoju na słońcu w upale też skrzypi. Czy może być to wina starego (tak 3-4 letniego) oleju wspomagania? Jest go tak 3mm poniżej minimum. Mam zamiar go wymienić.

Wrzucam do posłuchania, czasem łokciem walnąłem, więc głuchy puk o plastik to mój łokieć.

Najlepiej słychać od 01:30.

Do tego na trasie niezależnie od dodawania gazu, hamowania, skręcania czasem robi się takie "bzzzzzyyyy" jakby się najeżdżało na pas. Kilkaset metrów i znowu bzzzzyyyy. Ale to chyba wina zbieżności, a wiem, że jest lekko walnięta. A może amory?

Pozdrawiam i proszę o pomoc.

---------- Post dopisany 09-07-2014 at 18:50 ---------- Poprzedni post napisany 07-07-2014 at 19:06 ----------

Jakimś przedziwnym trafem link się usunął. Wstawiam ponownie.

Zippyshare.com

Jakby kogoś interesowało: wymieniłem drążek kierowniczy i olej mineralny w układzie no i przestało.

Opublikowano

Witem szanowne grono!

W mojej A4 sporo się ostatnio uzbierało rzeczy do zrobienia. Mam jeden problem, którego nie potrafię zlokalizować.

Przy szybkim kręceniu kierownicą w miejscu coś skrzypi jak stara wersalka, trzeszczy tak, obciera. Przy dobiciu do końca jest pisk, ale to normalne.

Jak samochód odpalę po postoju w podziemnym garażu, to przez chwilę jest ok, więc coś musi się rozgrzewać. Po postoju na słońcu w upale też skrzypi. Czy może być to wina starego (tak 3-4 letniego) oleju wspomagania? Jest go tak 3mm poniżej minimum. Mam zamiar go wymienić.

Wrzucam do posłuchania, czasem łokciem walnąłem, więc głuchy puk o plastik to mój łokieć.

Najlepiej słychać od 01:30.

Do tego na trasie niezależnie od dodawania gazu, hamowania, skręcania czasem robi się takie "bzzzzzyyyy" jakby się najeżdżało na pas. Kilkaset metrów i znowu bzzzzyyyy. Ale to chyba wina zbieżności, a wiem, że jest lekko walnięta. A może amory?

Pozdrawiam i proszę o pomoc.

---------- Post dopisany 09-07-2014 at 18:50 ---------- Poprzedni post napisany 07-07-2014 at 19:06 ----------

Jakimś przedziwnym trafem link się usunął. Wstawiam ponownie.

Zippyshare.com

Jakby kogoś interesowało: wymieniłem drążek kierowniczy i olej mineralny w układzie no i przestało.

Witaj,

Niestety nie zamieściłeś opisu auta.

Problem miałem ten sam.

Przy skręcaniu do oporu na postoju lub wolno jadąc słychać trzeszczenie/chrobotanie.

Okazuje się, że powodem jest zużyty łącznik stabilizatora:

http://allegro.pl/lacznik-stabilizatora-przod-audi-a4-b6-b7-exeo-i4926294293.html

Po wymianie na nowe błoga cisza a i zawiecha jakby bardziej "zwarta",

Pozdrawiam!