Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problemy z silnikiem, odpaleniem i obrotami.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka problemow z moim autem (96 1.8 b+lpg) na poczatku chce zaznaczyc ze problemy dzieja sie niezaleznie od tego czy auto chodzi na benzynie czy gazie.

Otoz tak:

-obroty faluja na postoju (1300-500) i po chwili sie uspokajaja. Na zimnym dluzej to zajmuje na cieplym krocej.

-problem z odpaleniem na cieplym silniku, trzeba dodac troszke gazu lecz czasami odpala od strzala.

-przy maks skrecie kierownicy dosc mocno slychac (chyba) pompe wspomagania a auto przygasa, obroty spadaja czasem nawet zgasnie. Czesto tez mam problem z odpaleniem jak kierownica jest skrecona.

- na zimnym silniku przy dodaniu gazu auto nie reaguje, przymula go i potrafi zgasnac.

Ma ktos jakis pomysl na to albo widzi powiazanie pomiedzy tymi objawami? Dodam iz przepustnica zostala przeczyszcona i wszystkie zuzyte wezyki paliwowe czy niepaliwowe zostaly wymienione.

Bardzo prosze o jakies rady bo staje sie to coraz bardziej denerwujace.

Opublikowano

Co mowi vag?

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Vag niestety nic nie mowi. Zapomnialem dodac.

Opublikowano

Dolot sprawdzales czy szczelny?

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Psikałem i sprawdzałem pod cała machą, lewego powietrza nie bierze.

Opublikowano

Sprawdź czujnik temp. jaką wartość w blokach pomiarowych pokazuje :) Jeżeli będzie dobrze, to odłącz mu przepływkę i zobacz czy pomoże :)

Opublikowano
  • Autor

Ok sprawdze. Przeplywke juz odlaczalem i na zimnym bez zmian a na cieplym mininalnie mniej obroty falowaly ale to minimalnie. A reszta objawow bez zmian.

---------- Post dopisany at 17:02 ---------- Poprzedni post napisany at 08:38 ----------

dzisiaj odłączyłem zawór gazu. Zaleje do pełna beny i przejeżdże to wszystko, zobaczymy czy coś sie zmieni, chcę całkowicie sie upewnić ze to nie przez lpg.

---------- Post dopisany 16-07-2014 at 08:12 ---------- Poprzedni post napisany 11-07-2014 at 17:02 ----------

Bez zmian niestety. Jakieś pomysły co to może być ?

Opublikowano

A czujnik temp. jak ?? :)

Opublikowano

posprawdzaj jeszcze wszystkie podciśnienia przepustnice wyczyść dokładnie i zaadoptuj możesz jeszcze spróbować przeczyścić przepływomierz sprayem do styków

Opublikowano
  • Autor

czujnik temp jest okej, podciśnienia też, przepustnica była wyczyszczona o zaadoptowana też była.

Wydaje mi się że jedyne wyjście to zorientowanie się jaki numer przepustnicy mam i zakupienie jakiejś sprawnej używki i wtedy się okaże. Może po prostu przepustnica już jest na końcu żywota.

Opublikowano

odłącz mu jeszcze aku na noc i rano po podłączeniu zrób tak: przekręć zapłon poczekaj ok 1 min wyłącz zapłon odczekaj ok 30s. i wtedy go odpal, tylko nie dodawaj mu ani gazu ani nic. Skrzynia na luz i daj mu się rozgrzać do ok 80 stopni żeby sonda prawidłowo zaczęła działać :) Napisz czy pomogło :)

Opublikowano
  • Autor

Okej, zrobie tak. A co dokładnie daje taki zabieg?

Opublikowano

Resetuje ustawienia ECU :) Czasami czyni cuda, kiedyś z kumplem też szukaliśmy przyczyny bardzo delikatnego wyczuwalnego falowania obrotów i tez zabieg mu pomógł :) Okazało się że winny był komp. od LPG bo mapy mu się rozjechały i dlatego to się działo :)

Opublikowano
  • Autor

hmm ciekawa sprawa, zrobię to dopiero jutro w nocy bo dzisiaj na 7 i jutro tak samo do roboty to mi się nie chce czekać aż się nagrzeje bo jeszcze zasnę w tym aucie :)

Jeżeli to nie pomoże szukać gdzieś jeszcze czy wymienić przepustnicę ?

Opublikowano

Jak nie pomoże to podsumuj co zostało zrobione do tej pory i wtedy się oceni co i jak :)

Opublikowano
  • Autor

Niestety nie pomogło, to napiszę co już zrobiłem:

-Czyszczenie przepustnicy

- adaptacja przepustnicy

- sprawdzenie czy nie bierze gdzieś lewego powietrza

- wymiana wężyków ciśnieniowych, paliwa

- odłączenie akumulatora na noc

Nie mam już pomysłów.

Może podjechać do gazownika, wymienić filtry i sprawdzić jak się mają mapy ? Może przez gaz się mapy silnika rozjechały czy coś? Jakieś dalsze pomysły ?

Opublikowano

Mapy się skasowały po odłączeniu aku na noc :) Zobacz jeszcze ciśnienie PB bo to jedyne co może jeszcze problem robić. :) A przepływkę odłączałeś ? :)

Opublikowano
  • Autor

tak, zapomnialem napisac, bylo bez zmian dalej falowały obroty. no to pozostaje wyciagac przepustnice

---------- Post dopisany at 16:33 ---------- Poprzedni post napisany at 16:32 ----------

no i to ciśnienie sam najpierw sprawdzę.

---------- Post dopisany at 16:36 ---------- Poprzedni post napisany at 16:33 ----------

na razie mam dużo rzeczy na głowie, wrócę do tematu za dwa tygodnie i dam znać co i jak. Wielkie dzięki za pomoc dotychczasową.