Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Auto nie odpala :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powitać, zmuszony byłem sprzedać swoją B5 AFN, z powodu kupna mieszkania, ale po roku bez samochodu wreszcie znowu jestem właścicielem A4 ale trochę innej :P ale wracam do problemu. Autko ma silnik 1.6 ADP i kupiłem je w bardzo fajnym stanie, ale miała na dzień dobry do wymiany sprzęgło, rozrząd (ze względu na przebieg) i jak się okazało filtr paliwa, świece i trochę w zawieszeniu. Auto było rozebrane i składane przez około miesiąc, był odłączony akumulator. Przed rozebraniem autko odpalało normalnie, ale teraz po skończonej pracy autko nie odpala :( :( Sprawdzałem dwa razy ustawienie rozrządu, podpiąłem pod VAGa i zero błędów, paliwo dochodzi, iskra jest ale auto się uparło i nie odpala :( dzisiaj nawet próbowałem przestawić rozdzielacz bo myślałem, że może kąt się przestawił ale nic. Wyciągałem czujnik położenia wału, bo pasuje mi do objawów ale pomiar wskazał ok. 460 Ohm a VAG nie pokazuje jego błędów. Pomału kończą mi się pomysły POMOCY!!! :( może jednak to czujnik położenia wału...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak wymieniałeś filtr paliwa to paliwo z wężyków zleciało, więc może trzeba trochę pokręcić. Pompa paliwa działa?

Opublikowano

Sprawdz czy dziala zawor elektromagnetyczny odpowietrzania zbiornika jest kolo filtra paliwa, odpal auto i sluchaj czy cyka sobie.

Opublikowano
  • Autor

Autko już działa...co było lepiej nie mówić :lol1: przestawiłem koło od wałka pośredniego o 180st i tego nie zauważyłem :wink4: zastanawia mnie tylko czy spalanie w granicach od 8 do 10 litrów w cyklu mieszanym to norma :undecided:

Opublikowano

Tak to norma :) Mam także 1.6 i moje pali z 8-9 w trybie mieszanym