Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN] Błąd AIRBAG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam kolegow :naughty: panowie mam takie pytanko. Jakies 4 mies temu zapalila mi sie kontrolka od poduszki. Szczerze nie mialem zbytnio czasu zeby podjechac na jakiegos vaga i tak sie turlalem ze swiecidelkiem na desce :evil: az tu nagle odpalam dzis samochod i przezylem szok :shocked: kontrolka zgasla... oczywiscie ku mojemu zdziwieniu, bo z tego co wiem blad ten nie kasuje sie sam. Spotkaliscie sie z czyms takim? pozdrawiam :hi:

Opublikowano

jak ci nie łączy wtyczka od poduszki albo od napinacza któregoś z przodu to się będzie świeciło na desce, wystarczy że obwód się zamknie i wtedy zgaśnie lampka na desce,

nie gaśnie airbag na desce tylko wtedy kiedy sterownik wystrzelił poduszkę i ma zapisany DATA CRASH w sobie i to trzeba wykasować VAGiem

ja to sprawdzałem w ten sposób że podłączałem przy włączonym zapłonie wtyczki do pasów bezpieczeństwa i doszedłem do tego że jedna z nich nie łączy bo jak poruszałem to gasła lampka w zegarach

Opublikowano
  • Autor

czlowiek uczy sie cale zycie :tongue4: dzieki za odpowiedz :good:

Opublikowano

Kolego jesteś w błędzie airbag po zapisaniu błędu typu rozłączony air bag czy niedziałający napinacz nie wyłączy sam kontrolki, dopóki nie podłączysz vaga i nie skasujesz błędu. Taka jest procedura, kontrolka pewnie zgasła bo się żaróweczka przepaliła :rolleyes: pzdr

ps. crash data to inna bajka i za pomocą vaga jej nie wykasujesz.

Opublikowano

podepne sie pod temat,bo u mnie podobna historia,wymienialem maglownice,i po odebraniu auta zobaczylem ze swieci sie kontrolka AIR BAGA,wrocilem i pokazalemto gosciowi,podłączyl sie pod komputer i wyszlo ze jest jakis problem,jak wymieniali maglownice dlubali pod kokpitem,cos mogli przeoczyc ? moze sama zgasnie :wallbash:

Opublikowano

obawiam sie ze niezgasnie prz wymianie maglownicy pewnie zerwali tasme i D :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

Kolego jesteś w błędzie airbag po zapisaniu błędu typu rozłączony air bag czy niedziałający napinacz nie wyłączy sam kontrolki, dopóki nie podłączysz vaga i nie skasujesz błędu. Taka jest procedura, kontrolka pewnie zgasła bo się żaróweczka przepaliła :rolleyes: pzdr

ps. crash data to inna bajka i za pomocą vaga jej nie wykasujesz.

zaroweczka sie nie spalila bo normalnie gasnie po przekreceniu zaplonu :rolleyes:

Opublikowano

obawiam sie ze niezgasnie prz wymianie maglownicy pewnie zerwali tasme i D :thumbdown:

jak zerwali taśmę podczas wymiany maglownicy ???

Opublikowano

przy wymianie przekładni zerwana taśma bankowo :no: zblokowali kierownicy

Opublikowano

przy wymianie przekładni zerwana taśma bankowo :no: zblokowali kierownicy

soory ale nie rozumiem tej wypowiedzi chłopaki :blink:

Opublikowano

no chyba nie ja tylko warsztat ktory robił mi maglownice :shocked:

Opublikowano

raczej napewno :gwizdanie:

Opublikowano

a jak po krótce mozna wytłumaczyc jak to sie stało :mysli:

Opublikowano

Najpierw na vaga ludzie zobaczyć co za błąd jest dopiero coś osądzać. Może byc wszystko wypięty przewód itp zapnij vaga :good: