Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwny dźwięk na półsprzęgle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czasu podczas ruszania - słychać u mnie dziwny dźwięk: https://dl.dropboxusercontent.com/u/23504851/audi-a4.mp3

Dźwięk słyszalny w 7-8 sekundzie powyższego nagrania (wtedy ruszyłem na półsprzęgle).

Co to może być? Sprzęgło, dwumas?

pzdr

Opublikowano

Mam coś podobnego jak auto jest zimne to przy ruszaniu na pół sprzegle 1 lub 2 coś grzęzi. Jak jest rozgrzane rzadko się to zdarza.

Zastanawiam się czy łożysko na sprzegle nie jest do wymiany :/

Opublikowano

U mnie też coś słychać, gdy ruszam na zimnym silniku na 1 biegu w połowie wysokości sprzęgła czuję wibracje na pedale i jakiś dziwny dźwięk jak by sprzęgło się ślizgało, trwa to dosłownie sekundę. Gdy stanę i ruszę ponownie wszystko jest ok ale gdy zgaszę silnik problem powraca. Co to może być ?

Opublikowano
U mnie też coś słychać, gdy ruszam na zimnym silniku na 1 biegu w połowie wysokości sprzęgła czuję wibracje na pedale i jakiś dziwny dźwięk jak by sprzęgło się ślizgało, trwa to dosłownie sekundę. Gdy stanę i ruszę ponownie wszystko jest ok ale gdy zgaszę silnik problem powraca. Co to może być ?

WITAM!!!! mam to samo ,zrobiło mi to się po uderzeniu "PP"kołem w krawężnik,jak na śliskim nie zmieściłem się w zakręt!prędkość nie duża 20~30km/h niby nic się nie stało ale jak odpalę auto i ruszam to tak4-5 metrów przejade i jest "TEN" dźwięk trwa pół sekundy delikatnie na pedale sprzęgła czuć zgrzytnięcie

HELP!!!!!!!

Opublikowano

ktoś ma jakiś pomysł co to może być?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

U mnie nie ma znaczenia czy silnik jest zimny czy rozgrzany. Byłem u mechanika i powiedział że to na 99% padający dwumas. Potwierdził to sprawdzając bicie na pedale sprzęgła - jest już delikatnie wyczuwalne :(

Opublikowano

Na półsprzęgle świętami i do tego zgrzytanie to może być Łożysko oporowe.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

odgrzewam kotleta.. ktoś to rozwiązał ? mam to samo.. tylko na półsprzegle.. samo sprzegło cisza niezaleznie czy wcisniete czy nie.. jak bieg sie zapnie z samym gazem tez cisza.. tylko połsprzegło nierównomierne szeleszczenie.. sprzegło 2mas łozysko nówka 500km temu.. przed wymianą było to samo.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

odgrzewam kotleta.. ktoś to rozwiązał ? mam to samo.. tylko na półsprzegle.. samo sprzegło cisza niezaleznie czy wcisniete czy nie.. jak bieg sie zapnie z samym gazem tez cisza.. tylko połsprzegło nierównomierne szeleszczenie.. sprzegło 2mas łozysko nówka 500km temu.. przed wymianą było to samo.

Jakieś dwa tygodnie temu wymieniłem sprzęgło/dwumas i zaraz po wymianie było cicho , dzisiaj niestety dźwięk powrócił :(