Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problemy z uszczelką pod głowicą po wymianie rozrządu!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Proszę o Pomoc. Właśnie zakupiłem Audi A4 B6 1.8 t. I wszystko było ok do momentu wymiany rozrządu. Po wymianie rozrządu(komplet bez napinacza bo jest z czujnikiem i nie miałem kasy) , oleju , filtrów, płynu chłodniczego ( i zbiorniczka także) samochód został odpalony i wszystko było ok do momentu nagrzania się silnika. Po nagrzaniu się silnika widoczne jest kapanie oleju, płynu ( nie wiem dokładnie) od spodu z silnika. Mechanik powiedział że to uszczelka pod głowica. Czy to możliwe że w poprzednim oleju był jakiś uszczelniacz ( bo wcześniej nic nie kapało , tylko zbiorniczek od płynu chłodzącego był taki jakby w kamieniu od czajnika, ale po zdjęciu i wyczyszczeniu go octem i benzyną ekstrakcyjną zauważyłem jakby śladu oleju). Dodam że auto nie grzało się, nie ubywało starego płynu do chłodnicy ( choć płyn wyglądał na bardzo brudny) i nie kapał olej. Proszę o jakieś podpowiedź co i jak i dlaczego. Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość.

Opublikowano

Ciężko powiedzieć lecz moim zdaniem trafiłeś na kiepskiego mechanika SORY - jeszcze nie widziałem aby po wymianie rozrządu leciał olej chyba że mechanik uszkodził zimering i przy zbyt mocnym naciągu może paść reperaturka w pompie wody ( raczej nie możliwe przy naciągu automatycznym) ale ??????????

Uszczelka nie siada po wymianie rozrządu na 100 % to mogę potwierdzić:facepalm:

Opublikowano

jak były ślady oleju w zbiorniczku płynu to głowica była uwalona wcześniej a osad kamienny może dlatego że jakiś czubek lał kranówkę bo mu mocno płyn ubywał :doh:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy przy wymianie rozrządu można uszkodzić uszczelkie pod głowica sam tak kiedyś zalatwiłem uszczelke gdy zaczynałem bawić sie w mechanike a mianowicie przy wymianie pompy zlecial cały plyn po odpaleniu uklad nie odpowietrzył sie nie było chłodzenie i sprawa załatwiona uszczelka do wyminy dlatego teraz zawsze szukam odpowietrznika a jak nie ma to zciągam któryś wąż z małego obiegu.

• 4 lata później...
Opublikowano

a nie poszedł czasem oring w chłodnicy oleju ? :)