Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podwyższone obroty z 650 na 950 bledy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, samochod posiada modylacje tj. Ic fmic, wydech, wycięty dpf (programowo wyłączony) itd. Wszystko sprawuje sie wyśmienicie jeździ z pkt. A do B.

Tylko w ostatnim czasie stało sie juz norma ze po odpaleniu jest 650obr i nagle rosną do 950 o stoją, spalanie chyba takie samo? Nie kopci itd. Popiołem pod vcds przedchwila i mam 2 błędy jeden stary od wentylatora drugi 7900 od poduszki prawej silnika n145 (ostatnio wymienilem rozrusznik co ginalbie okazalao sie zla diagnoza poniewaz aku siadalo ;) , możliwe ze cos nie dopięli? Gdzie sie znajduje przewód do poduszki re. Poduszka.

Jakis pomysł. Z obrotami? Sprawdziłem na forum a5 podobny problem sle ktos miał zima, nie rozwiązali go .

Sorki za ww błędy pisze z tel.

Ps. Moc jest brak straty, modyfikacje (wszystko na raz) robione rok temu

Opublikowano
Witam, samochod posiada modylacje tj. Ic fmic, wydech, wycięty dpf (programowo wyłączony) itd. Wszystko sprawuje sie wyśmienicie jeździ z pkt. A do B.

Tylko w ostatnim czasie stało sie juz norma ze po odpaleniu jest 650obr i nagle rosną do 950 o stoją, spalanie chyba takie samo? Nie kopci itd. Popiołem pod vcds przedchwila i mam 2 błędy jeden stary od wentylatora drugi 7900 od poduszki prawej silnika n145 (ostatnio wymienilem rozrusznik co ginalbie okazalao sie zla diagnoza poniewaz aku siadalo ;) , możliwe ze cos nie dopięli? Gdzie sie znajduje przewód do poduszki re. Poduszka.

Jakis pomysł. Z obrotami? Sprawdziłem na forum a5 podobny problem sle ktos miał zima, nie rozwiązali go .

Sorki za ww błędy pisze z tel.

Ps. Moc jest brak straty, modyfikacje (wszystko na raz) robione rok temu

Ja mam podobnie przy 2.0 TDI CAHA, z tym, że u mnie po jakimś czasie obroty spadają do normalnych, błędów zero, ASO sobie z tym nie poradziło (nawet przy podwyższonych obrotach błędów brak), inni też, odpuściłem i jeżdżę tak już od 3 lat, też jest program i DPF wycięty, ale z tego co pamiętam to działo się jeszcze przed programem co prawda sporadycznie. Gdybyś czegoś się dowiedział o przyczynie to daj znać :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ja nie dam za wygrana :) mistrz spada i jest ok, ale częściej jak jest zimno a miałem kiedys blad wentylatora chlodnicy 1 biegu, mam kupiony nowy regulator wiatraków wymienia mi na dniach i bede szedł po kolei, ma byc tip top ;)

Problem rozwiązany, zasniedziala sroba w skrzynce rozdzielczej (tam gdzie plusowa klema), problem znikł a auto pali jak nigdy :)

Opublikowano

Zacznij od wnikliwego sprawdzenia czujnika temperatury cieczy chłodzącej.

Po nocy porównaj Na VAG-u temperatury powietrza zasysanego, paliwa i cieczy chłodzącej.

Nie powinny się od siebie różnić o więcej niż kilka stopni.

Następnie pojeździj z podpiętym kompem ( najlepiej po wertepach) i obserwuj temp cieczy, czy nie wariuje, (powinna się w czasie rozgrzewania silnika w miarę liniowo podnosić aż do ok 90 st. C) :decayed:

Jak zauważysz jakieś odstępstwa od tego co opisałem, to ja na twoim miejscu zaczął bym od wymiany czujnika :hi:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor

Dziekuje kolego :) ale jak napisałem wyżej problem rozwiązałem :)