Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ważny problem - przelewy / przewody paliwowe dla znających temat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie koledzy, jakiś czas temu kulały miminimalnie dwa wtryski co wyszło podczas rutynowej kontroli silnika. Postanowiłem poszukać kompletu o identycznym oznaczeniu w najlepszym możliwym stanie i wymienić na czas regeneracji oryginalnego kompletu. Zaraz po wymianie strzeliły mi przelewy / przewody paliwowe, zostaly wymienione pomimo, iż przy wymianie były założone nowe i najwyższej jakości. Wymieniłem uznając, iż były wadliwe. Następnie zrobiłem trochę kilometrów i w Łaskach na trasie do Warszawy strzeliły ponownie, koledzy z CB skierowali mnie do mechaników i wymienili je ponownie po czym dokonczyłem trasę ok 2000 km. Następnie zrobiłem kolejne ok 3000 w krótkim czasie i przewody strzeliły w ostatnią niedzielę we Wrocławiu 100 km od domu. Wróciłem z asistance a auto wróciło do serwisu Bosch-a gdzie po raz trzeci zostały wymienione przewody. Samochód odebrałem zaraz w poniedziałek i zrobiłem z 150 km i przewody dziś znów strzeliły i auto dojechało do serwisu gdzie pozostało. W związku z tym, iż w ostatnim czasie regularnie robię długie trasy i auto użytkuje każdego dnia potrzebuję aby było mega sprawne. Jutro serwis będzie szukał przyczyny, ale może Wy koledzy macie jakieś doświadczenia z podobną sytuacją. Auto traci lekko moc i zaczynam czuć zapach ropy, następnie zaglądam pod maskę i wszystko jasne. Muszę szybko wyeliminować tę sytację i raczej nie ma mowy o przypadku.

Opublikowano

W którym miejscu się rozłączają?? Gdzieś coś się musi zapychać przez co ciśnienie rozłącza przewody, sprawdź sprawność zaworków zwrotnych na przelewach bo to zapewne one kuleją.

Opublikowano
  • Autor

Ostatnio mi powiedziano, że przelewy w moim silniku nie mają zaworków i założono normalne... nie znam się na nich, ale zrozumiałem, że chodzi o to, że są również przelewy wyposażone w zaworki... ogólnie u góry padają niemal wszystkie na raz...

Opublikowano

Ja zakładam iż będzie to wina właśnie braku tych zaworków, bądź jest problem z zatykającym się gdzieś powrotem, wtedy ciśnienie wywala właśnie w najsłabszym miejscu czyli na przelewach.

Opublikowano
  • Autor

Witam, problem został ostatnio rozwiązany, ale nie miałem kiedy o tym poinformować. Rzeczywiście, zapchany był przewód powrotu do baku i raz przepuszczał a raz nie. Teraz jest już normalnie i auto lata jak trzeba. Tak też podejrzewałem jednak jest to dość rzadkie. Wywalało zawsze jakiś przelew, który najszybciej się poddawał. Raz ciekło delikatnie a raz bardzo mocno. Problem rozwiązany w parę minut - serwis podejrzewał taką sytuację, ale ostatecznie postawił na przewody - teraz dokonał usunięcia usterki zupełnie za free. Dzięki kolego za pomoc i naprowadzenie.

Opublikowano

Dobrze wiedzieć na przyszłość :) .Możesz koledze dać up do reputacji za pomocną podpowiedz :wink: