Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z odpaleniem. Wina stożka a moze gaz ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio w moim audi mam problem z porannym odpalaniem. Kupilem je i pod maska zmiast ori filtra powietrza jest stożek. I tu pada moje pytanie czy problem z odpaleniem auta moze byc przez nie orginalny filtr ? Opisze dokladniej o co chodzi

Rano gdy probuje odpalic auto, przekracam kluczyk rozrusznik zaczyna pracowac, auto próbuje odpalic ale niestety na marne. Musze kilka razy próbowac odpalic az w koncu za któryms razem zaskoczy. kręci kręci i gaśnie. Lub zakręci auto odpali ale obroty sa w granicach 1-2 kresek na zegarze i jezeli dodam gazu niekiedy poczuje moc i odpali i silnik chodzi w miare normalnie ( faluje przez pare sekund ) lub dodam gazu i go zadlawi i znow zgaśnie.

Posiadam tez instalacje gazową sekwencja z 2011 roku. bylem z tym u gazownika , nie powiedzial mi nic konkretnego. Jedynie wyliczyl 300 zl za zmiane 2 filterków, ustawienie gazu itp. Wole najpierw zapytac na forum niz ladowac 300 zl w gazownika a potem okaże się ze to nie to .

Co Wy na to ?

Opublikowano

Zobacz jakie masz błędy.Mam Pytanie Jak auto zachowuje się na benzynie? Kiedyś miałem podobnie i winny był puszczający reduktor. Najpierw komp tak będzie szybciej.

Opublikowano

Gdy juz nie mam sily meczyć go na gazie z rana poprostu wylaczam i odpalam na bezynie. Jest podobnie aczkolwiek przy 1-2 próbie odpali.

Opublikowano

Sprawdź czy reduktor nie puszcza. Aby to sprawdzić nie wystarczy przełączyć na benzynę, trzeba jeszcze odpiąć wąż zasilający listwę wtryskową. Odepnij na noc wąż,a rano sprawdź jak pali. Nie zapomnij przełączyć na pb.