Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłaczenie przewodów paliwowych do zbiornika - wyciek paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno nabyłem B8 i po zatankowaniu do pelna coś za bardzo mi zalatywało napedem . Po podniesieniu kanapy i odkręceniu blachy zobaczyłem że na jednym króćcu nie ma żadnego przewodu i z niego wypływa ropa.- fotka. Czy nie powinno to być jakoś zaślepione - bo ten wolny króciec to chyba od zasilania ogrzewania postojowego . Ja u siebie nie mam Webasta.

owzjkvac.jpg

Opublikowano

Na moje oko przewód powrotny jest wpięty nie tam gdzie trzeba:)

Opublikowano
  • Autor

Na moje oko przewód powrotny jest wpięty nie tam gdzie trzeba:)

Wow - podpowiedz jak nimi pomieszać by było na 100% dobrze. Teraz ten środkowy króciec zaślepiłem żeby po zatankowaniu ropa nie wyciekała.

Opublikowano

U mnie przewód powrotny jest wpięty w ten środkowy króciec. No ale nie wiem może ja tylko tak mam może ktoś jeszcze podejrzy i potwierdzi ale ja na pewno mam wpięty przewód cieńszy w środek ostatnio tam zaglądałem!

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano

wyciagni ja cała i zobacz od spodu jak te kanaliki idą.

Opublikowano
  • Autor

U mnie przewód powrotny jest wpięty w ten środkowy króciec. No ale nie wiem może ja tylko tak mam może ktoś jeszcze podejrzy i potwierdzi ale ja na pewno mam wpięty przewód cieńszy w środek ostatnio tam zaglądałem!

Czyli przekładam jutro ten cienki przewód na tą rurkę która jest blisko tej grubszej złączki. Wtedy zostaje ten króciec / na którym teraz siedzi powrót/ pusty - nic na nim nie jest zamontowane?. Nie będzie teraz z niego wyciekało paliwo?

Opublikowano

U mnie jest goły nie ma nic na nim

Opublikowano
  • Autor

U mnie jest goły nie ma nic na nim

Ok , dzis robie przekładkę , bo to z tego króća sikał . Podejrzewam ,że ktoś spuszczał paliwo , klapka pod siedzeniem była przykręcona na 2 wkręty , , ta duż plastikowa nakrętka kosza pompy i okolice były burdne - więc nie odkręcane , a paliwa było pełno we wszystkich zagłębieniach.

Opublikowano

Umyj to wszystko dokladnie i przedmychaj pistoletem (jak masz mozliwosc), odpal i obserwuj skad leci. Po co ktos mial by podmieniac?

Opublikowano
  • Autor

Umyj to wszystko dokladnie i przedmychaj pistoletem (jak masz mozliwosc), odpal i obserwuj skad leci. Po co ktos mial by podmieniac?

Ktoś przełożył bo był matoł - spuszczał paliwo powroterm , a potem nasunął przewód nie na ten króciec co trzeba. Dzieki za pomoc - nie będe musiał wyciągać kosza by sprawdzać jak jest pod spodem .Szacunek.

Ktoś przełożył bo był matoł - spuszczał paliwo powroterm , a potem nasunął przewód nie na ten króciec co trzeba. Dzieki za pomoc - nie będe musiał wyciągać kosza by sprawdzać jak jest pod spodem .Szacunek.

Przewody założone jak trzeba - jak pisaliście - przewód powrotu był założony na króciec od webasta który jest u mnie zaslepiony. Dzieki za pomoc.

• 4 lata później...
Opublikowano

Panowie, mam podobny problem, wymieniłem pompę kilka miesięcy temu i podłączyłem wężyki tak jak piszecie czyli powrót zaraz obok zasilającego i u mnie sikalo natomiast z tego, który piszecie że jest od webasto.zaslepilem i pomogło bo nie sika, natomiast teraz nie wiem czy to jest faktycznie dobrze połączone..