Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana łożyska kompresora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy z grona forumowiczów wymieniał ktoś łożysko sprężarki klimatyzacji denso ( kompresor na oddzielnym pasku)? Podejrzewam że rozlatuję sie bo strasznie chrobocze przy załączaniu i wyłączaniu econ oraz jak z rana zapale jak silnik zimny? Dużo jest z tym roboty da radę to zrobić w domowych warunkach bez spuszczania czynnika, czy lepiej jechać gdzieś na jakiś serwis klimy?

Opublikowano

Przylaczam sie do pytania. Mam ten sam kompresor i identyczne objawy. Tloczy jak wsciekly, ale po wyl klimy chrobocze. W tej sprezarce sa zdaje sie 2 lozyska na walku.

Opublikowano
  • Autor

Przylaczam sie do pytania. Mam ten sam kompresor i identyczne objawy. Tloczy jak wsciekly, ale po wyl klimy chrobocze. W tej sprezarce sa zdaje sie 2 lozyska na walku.

Tobie tłucze na włączonej czy na wyłaczonej, u mnie jak klima jest wyłączona chrobocze głośniej niż na załączonej.

Opublikowano

Wyrobiony wielowypust w klapce sprzęgła może powodować chrobotanie jeżeli macie wersję z tym sprzęgłem

36_1271173324.jpg

Zdjęcie mojej klapki z wielowypusem. Sprzęgło chrobotało przy wyłączonej klimatyzacji. najmocniej podczas wyłączania klimy. Po wymianie na nową klapkę cisza.

TS3rlw.jpg

Opublikowano

Tobie tłucze na włączonej czy na wyłaczonej, u mnie jak klima jest wyłączona chrobocze głośniej niż na załączonej.
Tylko na wylaczonej chrobocze, na wlaczonej jest cisza.

Gdzie dostac ta klape wielopustu

Opublikowano

Kupowałem w sklepie laser-sinex, są dwa rodzaje tych klap wysoka 18mm i niska 14mm. Jeżeli masz wytarty w klapie wielowypust to sprawdź czy ten na wałku jest ok i w jakim stanie jest guma i łożysko.

http://www.e-sklep-laser-sinex.pl/pl/p/ZABIERAK-Metalowy-SPRZEGLA-PRZECIAZENIOWEGO-do-Kompresor-Klimatyzacji-NIPPONDENSO-6SEU12C-,-7SEU16C-,-7SEU17C-Czesci-do-Sprezarek-Klimatyzacji/1974

Opublikowano
  • Autor

U mnie zgadzało by się to co pisze matio446 ponieważ jakieś pół roku temu kupowałem ową tarczę bo ori zgineła odkręciła się śruba i poszłaaaa, dlatego kupowałem nową ale wychodzi na to że te zamienniki to już nie ten sam materiał co ori i w środku wycierają się frezy.

Turzol jakbyś uporał się ze swoją klimą to daj znać bo ja dopiero wezmę się za to za 2 tyg. ale jak zrobię to też dam znać.

Opublikowano

U mnie stara odpadała 3 razy i zawsze ją znajdowałem na osłonie. Na zdjęciu jest ori klapka po przebiegu 230tyś km. Czy zbyt duża ilość czynnika może powodować takie problemy, klima była nabijana 3 latat temu i macher nabił 650g czynnika a do B6 wchodzi ponoć 500g.

Opublikowano
  • Autor

U mnie stara odpadała 3 razy i zawsze ją znajdowałem na osłonie. Na zdjęciu jest ori klapka po przebiegu 230tyś km. Czy zbyt duża ilość czynnika może powodować takie problemy, klima była nabijana 3 latat temu i macher nabił 650g czynnika a do B6 wchodzi ponoć 500g.

Raczej to nie jest wina większej ilości czynnika takie jest moje zdanie.