Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ADP] Słabe grzanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukałem na forum, ale widocznie słabo więc proszę o pomoc.

W żadnym aucie nie miałem problemu z grzaniem niestety w audi ten problem mam.

Płukałem nagrzewnicę pod ciśnieniem i nic, odpowietrzałem unosząc zbiorniczek wyr...czy i nic, przewody od nagrzewnicy są gorące, temperatura 90, powietrze ma ok 20*c - czy u Was jest podobnie ?

* czy mógłbyś następnym razem stosować znaki interpunkcyjne ? - wszystko poprawiłem.

Opublikowano

ale 20 st.C to jest max u Ciebie :co:

Opublikowano

to ja sie podepne pod temacik . Mam to samo silnik ma 90 stopni ustawiam grzanie na 28 stopni a tu lipa lekko cieple powietrze leci. klima dział idealnie ale grzenie lipa . co robic???????

Opublikowano

Jadąc marznę ,totalna lipa z tym grzaniem .Nie jestem pewien czy wentylator powietrze tłoczy przez nagrzewnicę, może steruje tym jakaś klapka która się zablokowała w jednym położeniu i dmucha pod nagrzewnicę?.Jutro sprawdzę co jest grane i opiszę sytuację.

Opublikowano

Bułka z masłem niema tam żadnego zaworu .jest klapka która steruje w który kanał ma byc tłoczone powietrze ,na nagrzewnicę lub obok niej ,u mnie ta klapka się zacieła i powietrze szło obok, w kanał w którym nie było nag.......nicy.Teraz jest ok. Demontaż jest prosty ,trzeba odkręcic schowek dwie śrubki od wentylatora i zdiąc spinki łączące kanał .Resztę widac bez problemu. :notworthy:

Opublikowano

ok jutro zajrze u siebie mam nadzieje ze to bedzie to samo . Jesli nie to podziele sie nowymi wrazeniami :) POZDRAWIAM a i dzieki za podpowiedź [br]Dopisany: 19 Wrzesień 2008, 19:44_________________________________________________Więc tak u mnie klapy chodziły dobrze okazało się że wymiennik ciepła był zapchany syfem z układu chłodzenia.

1 odpiąłem 2 wężyki dochodzące do tego wymiennika w jedna dziurkę włożyłem szlauch żeby odprowadziło wodę do miski w druga włożyłem szlauch i podłączyłem do kranu ( tam gdzie podwałem wodę włożyłem do tej dziurki co na początku odbierała żeby w przeciwnym kierunku przepłukać) wyleciał straszny syf do miski

2 potem płukanie zrobiłem w odwrotna stronę

3 zapiąłem te wężyki na odwrót( czyli wężyk który w prawidłowym ułożeniu odbierał płyn chłodzący wpiąłem w miejsce podającego na nagrzewnice a ten co na początku podwał w miejsce odbierającego czyli odwróciłem obieg)

4 odpowietrzyłem układ i wyrównałem poziom płynu chłodzącego

i wszystko grzeje aż miło

POZDRAWIAM