Voucher Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 (edytowane) Cześć, Jako, że klimatyzacja w mojej B6 nagle przestała działać, postanowiłem sprawdzić co jest tego przyczyną. Dzisiaj w komorze silnika pod sprężarką znalazłem poniższy element: Czy to oznacza, iż sprężarka klimatyzacji jest do wymiany, czy wystarczy wymiana sprzęgła klimatyzacji? Dodam, że przycisk ECON nie świecie się caly czas. Mogę go włączać i wyłączać, jednak z nawiewów nie leci chłodne powietrze. Wentylator się załącza sie bez problemów, a VAG nie pokazuje żadnych błedów. Poniżej screen Auto HVAC grupy 001: Z góry dzięki za Waszą pomoc. Edytowane 13 Września 2014 przez Voucher
egon@ Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 Odkrecila ci się tarcza od sprzegła zrywnego kompresora, wystarczy przykrècić srubą chyba M6 i wszystko bangla dalej, proponuje gwint śruby posmarować jakimś klejem bo się odkręci, mi dwa razy odpadło posmarowałem poxipolem i jest spokój. Pzdr.
Voucher Opublikowano 15 Września 2014 Autor Opublikowano 15 Września 2014 Miałeś rację. Wystarczyło przykręcić na swoje miejsce. Kamien z serca, bo już myślałem że jakaś grubsza sprawa...
konrad1203 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Miałem podobna bajke z taka tarczka i po przykreceniu jej sruba na paste antyodkreceniowa ukrecilo mi srube...:/
pikaczu2000 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Czy znalezienie tej części w komorze silnika świadczy o zerwaniu sprzęgła czy tylko odkręcniu sie tej osłny ?
Voucher Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Opublikowano 13 Maja 2017 Panowie, A co jesli śruba trzymająca tarcze została zerwana i część śruby została w gwincie?
Voucher Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Opublikowano 13 Maja 2017 (edytowane) Nalezy kupić poniśze? http://euro-klima.pl/sprezarki-kompresory-czesci/sprzegla-kompletne/ca72732-ca561-sprzeglo-kpl-denso-t5.html Edytowane 13 Maja 2017 przez Voucher
bobikos Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Jaka dokladnie sruba tam idzie? Gwint normalny czy lewy?Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi