Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak jeździć ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj założyłem gaz [bRC Sequent 24.11] do swojej Audi A4 1.8T AEB. Moje pytanie jest jak najlepiej użytkować auto na gazie? Słyszałem teorie że najlepiej włączać gaz jak silnik osiągnie temperaturę 90stopni i przed wyłączeniem silnika przełączyć na benzynę żeby silnik chwile na niej popracował + posiadać przynajmniej 2/5 baku benzyny [żeby nie jeździć na rezerwie by nie spalić pompy paliwowej]. Czy to prawda ? Stosować się do tych zaleceń ? Ewentualnie jak to wygląda z waszej perspektywy może ktoś ma do czynienia z autami z lpg i wie coś więcej smile.png autko niedawno sprowadziłem z Niemiec i chciałbym nim pojeździć kilka ładnych lat i nie chce go zajechać

Opublikowano

użytkować je jak do tej pory,

odpalamy auto i w drogę,na gaz silnik sam się przełączy-nie czekać z przełączeniem aż osiągnie 90C,

nie przełączać nic na Pb przed końcem jazdy bo to nonsens,tak robiło się kiedyś przy autach gaźnikowych jak miały problem z odpaleniem na gazie po postoju,

jak gaz się skończy to auto samoczynnie przełączy się na Pb,

z benzyną tak jak piszesz,nie jeździć bez niej bo pompa zapewne padnie bo cały czas pracuje

Opublikowano

W przyszłym tygodniu zakładam LPG do swojej B6 i zasięgałem informacji u "gazownika" u którego bedę zakładał instalację i u trzech kolegów którzy w przeciągu ostatnich 6 miesięcy zagazowali swoje Audi (1.8 w B5, 1.8T w B5 i 3.0 w B6) i jest dokładnie tak jak pisze wyżej darko

Mają oni poustawiane instalacje tak, że po uruchomieniu zimnego silnika pracuje on na Pb aż do momentu osiągnięcia tempratury 40 stopni i przeskakuja na LPG, a w przypadku kiedy odpalamy silnik który ma temperaturę wyższą jak 40 stopni to auto odpala się na Pb i po 5 sekundach przełącza się na LPG. Każdy z nich zadowolony- auta śmigają aż miło :)