Kubacki Opublikowano 18 Września 2014 Opublikowano 18 Września 2014 Witam, miałem w moim A4 działające czujniki parkowania z tyłu, jednak nagle przestały działać. Teraz gdy wrzucam wsteczny jest piszczenie przez 5 sekund a czujniki nie działają. Gdzie leży problem? Pozdrawiam!
Grzehu Opublikowano 18 Września 2014 Opublikowano 18 Września 2014 Oryginal czy dokladane? Pod kompa podepnij, sprawdz błędy
Kubacki Opublikowano 18 Września 2014 Autor Opublikowano 18 Września 2014 Ciężko powiedzieć, wygląda na oryginał... Czyli to raczej coś z elektryką czy raczej potrzeba coś wymienić?
Kosa-00 Opublikowano 18 Września 2014 Opublikowano 18 Września 2014 (edytowane) jeden z czujników padł prawdopodobniejesli jeden jest uszkodzony lub nie łączy cały układ szlak trafiałatwo sprawdzić który wrzuć wsteczny (zapłon wł) i przyłóż ucho do każdego z nich powinno byc słychać takie pykanieten co nie pyka uszkodzony lub nie łączy Edytowane 18 Września 2014 przez Kosa-00
Kubacki Opublikowano 18 Września 2014 Autor Opublikowano 18 Września 2014 da się wymienić jeden czujnik? i jakie są tego koszty?
Someonik Opublikowano 18 Września 2014 Opublikowano 18 Września 2014 najlepiej sie do niego dostac i po numerze. daj fotke to zobaczymy co tam siedzi
Mat.Rynio Opublikowano 19 Września 2014 Opublikowano 19 Września 2014 Ehh. U mnie wczoraj ten sam problem...
jacek70 Opublikowano 19 Września 2014 Opublikowano 19 Września 2014 Albo padł czujnik albo urwany przewód. Ja miałem ten drugi problem. Zdemontowałem czujnik i podlutowałem 20 cm przewodu następnie połączyłem i działa.
Kosa-00 Opublikowano 19 Września 2014 Opublikowano 19 Września 2014 da się wymienić jeden czujnik? i jakie są tego koszty? spokojnie na aledrogo kupisz jakiś używany ja kupiłem na forum sprawdź czy jakiś kabel może nie łączy można ich zamieniać miejscami (czujniki)
GoldConnect Opublikowano 15 Maja 2019 Opublikowano 15 Maja 2019 Witam panowie troszkę odgrzeję kotleta, gdzie w avancie mieści się głośniczek tegoż to właśnie parktronica? Jeden przewód od czujnika mam urwany, lecz wcale nie słychać tego sygnału (5sek. piszczenie) autem poruszam się już chwilkę i stwierdziłem że trzeba to wkońcu zrobić jeśli jest :) Uprzedzając pytania tak, parktronic oryginalny. Pozdrawiam
Kiwus Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 Witam ja zaś mam problem tego typu że wszystko działało a teraz przestały działać i nie wiem gdzie szukać awarii centrala na pinach zasilających ma napięcie ale czemu dźwięku nie ma. Próbowałem inny głośniczek przyłożyć do pinów niby co mają być od głośniczka ale cisza. Nie mam kabla diagnostycznego żeby przeskanować coś poradzicie?
Wolf1991 Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 Jeszcze tego nie zrobiłeś?? Nikt z użytkowników B5ek nie miał tego problemu? Będziesz w okolicy to podjedź pożyczę ci VCDS
Kiwus Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 W sobotę będę ale korona jest xd ... Zarazę cię i co będzie inny sposób bez vcds ?
Wolf1991 Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 2 godziny temu, Kiwus napisał: W sobotę będę ale korona jest xd ... Zarazę cię i co będzie inny sposób bez vcds ? To się odkazimy co się przejmujesz
Rekomendowane odpowiedzi