JózefPiłsudski 1 Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Witam Panowie, Mam poważny problem z przednimi szybami w Avancie (2004 rok). Ostatnio kilka razy w nocy (zauważone nad ranem) otworzyły mi się szyby, około 10-15 cm. Ogrania mnie przerażenie jeżeli pada w nocy deszcz. Gdzie szukać problemu? Doraźnie wyciągnę bezpiecznik,ale to rozwiązanie jest na chwilę, póki nie dojdę co i jak. Szyby normalnie działają: opuszczenie, podnoszenie, otwieranie i zamykanie z pilota. Auto zamykam z pilota, robię 3 obejścia wokół i co jest nad ranem? Uchylone! (nie zawsze ale kilka razy zdarzyło się). Idealne zaproszenie dla złodzieja. Myślałem,że gdzieś niefortunnie moja kobieta (ona jeździ autem w 99%) nacisnęła guzik na pilocie (burdel w torebce, coś go naciśnie, itp), więc miała z tego powodu rozmowę "motywującą" ,ale problem nie ustał..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
urwojtek 0 Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 Zajrzyj do modułu komfortu czy nie jest zalany woda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xcentriq 1 Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 Raz miałem taki jednorazowy przypadek że szyba wracała do połowy jak starałem się ją zamknąć, więc przytrzymałem przycisk zamknięcia przez 5 sek, szyba pozostała zamknięta. Jak wróciłem po godzinie do auta i włożyłem kluczyk do stacyjki od razu wywaliło że wszystkie żarówki w w klapie bagażnika przepalone, oczywiście przetarty kabelek był tego przyczyną ale nie wiem czy szyba się otwierała w skutek jakiegoś zwarcia czy doziemienia gdy ten kabelek się przetarł. Ja bym prowizorycznie przejrzał na twoim miejscu kabelki w gumowej osłonie tej przy drzwiach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dynamiquedci 2 Posted September 27, 2014 Share Posted September 27, 2014 Ja miałem taki przypadek w BMW e46. Zamykałem auto i szyby potrafiły sie otworzyć wszystkie. Pojechałem do mechanika, pogrzebał w zamku, bo tam dało sie domknąć szyby kluczykiem( w audi jest to samo). Okazało sie ze coś tam dotykało tego stycznika do domykania. Podgiął blaszke i było ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts