Carire 1 Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 Witam, mam taki problem w mojej b6 1.8 T 163 km w Q że wyskakuje taki błąd a jak się okazało jego stan pokazuje na bagnecie a gasnie ona następnego dnia i pokazuje się znowu po paru dniach a olej wymieniony 2000 km temu Motul plus wszystkie filtry itp ... Co zrobić dokładnie, miał ktoś coś takiego? jaka przyczyna i czy na czymś takim moge jeździć bo musze niestety,.... Prosze o porade i wasze zdanie bo sam nie wiem,.... Dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian19886 7 Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 Odlacz aku na chwile i podlacz.U mnie zginal i mam nadzieje ze nie powróci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carire 1 Posted September 23, 2014 Author Share Posted September 23, 2014 a czy może to być spowodowane tym że nie został przegląd zerejestrowany do komputera i wyświetla mi się to jako przegląd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marajan 2 Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 Sprawdź cisnienie oleju bo mozliwe, ze pompa olejowa niedomaga.. Mozliwe, ze smok olejowy w misce jest zapchany. Przypadlosc 1.8T Link to comment Share on other sites More sharing options...
electric000 0 Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 WitamPodłączam sie pod temat.Od niedawna jestem posiadaczem Passat 1.8T AWT. W aucie po zakupie był niesprawny termostat i w czasie jazdy trzymal temp ok 60st. Dziś go wymieniłem i po rozgrzaniu do 90st w czasie jazdy wyskoczyła Czerwona kontrolka od cisnienia oleju. Co może być tego przyczyną ?Podejrzewam ze może pompa oleju już jest wadliwa albo zatkany ssak w misce.Tylko wczesniej jeżdżąc na niedogrzanym silniku pewnie tez bylo gorsze smarowanie. To czy moglo to miec wplyw na panewki lub inne elementy silnika ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts