Soldier007 0 Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 A4 B5 2.8 Quattro (1995 r.) Sedan. Gdzie jest filtr paliwa w tym aucie? W książce z serii ,,Sam naprawiam'' jest tylko mowa o wymianie filtra w dieslu, o benzynie ani słowa. Wlazłem więc na kanał, zauważyłem że jest coś przypominającego filtr paliwa z przodu zbiornika paliwa, ale nie jestem pewien czy to jest filtr. Byłem u mechanika na wymianę oleju i filtrów, mechanik powiedział, że filtra paliwa się nie wymienia w benzynie. Proszę więc doświadczonych Audi znawców o podpowiedź, gdzie jest ten filtr paliwa w mojej lali i jeszcze coś odnośnie samej wymiany. Pozdrawiam Nowicjusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
peacenotwar 1 Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 (edited) Coś takiego znalazłem. Mam nadzieję, że pomoże. A co do konieczności wymiany filtra... na pewno nie zaszkodzi Dla komfortu psychicznego zawsze można wymienić.Według tego poradnika - wymieniać powinno się co 15 tysięcy mil. Na nasze to jakieś 24kkm. Czyli można powiedzieć, że co 30kkmhttp://www.audiworld.com/tech/eng49.shtml Edited September 24, 2014 by peacenotwar Link to comment Share on other sites More sharing options...
shane83 0 Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 (edited) ...że filtra paliwa się nie wymienia w benzynie. witam, filtr paliwa u mnie (2000r) jest przy tylnym kole od str wlewu paliwa, ja go wymieniłem pozdro Edited January 4, 2015 by shane83 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siru 0 Posted January 15, 2015 Share Posted January 15, 2015 powinien być z tyłu przed zbiornikiem paliwa...widać od spodu auta Link to comment Share on other sites More sharing options...
peacenotwar 1 Posted January 15, 2015 Share Posted January 15, 2015 Brawo za odkopanie tematu i za rozwiązanie rozwiązanego tematu.Wrzuciłem fotoinstrukcję w drugim poście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts