Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Minimalne ET w Audi A4 B5 Kombi przy danej szerokości felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy orientuje się ktoś jakie jest minimalne ET w Audi A4 oraz czy jest równe z przodu i z tyłu oraz oczywiście jakiej szerokości felgi dotyczy, interesuje mnie szerokość 8,5 i 9,5", ale jeżeli ktoś wie o minimalnym - bez obcierania, które da się wrzucić do obojętnie jakiej konkretnej szerokości, to resztę sobie wylicze, z góry dzięki za pomoc!

Opublikowano

Mam 8j ET35 r18. Z przodu jest dosłownie na styk a z tyłu minimalny luz na jakiś dystans może z 5mm. Jeśli chcesz coś powyżej 8j raczej bym szukał z ET40 i większym. Łatwo ustawić koło dystansem. W druga stronę już jest ciężko.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki bardzo za odpowiedź, czyli przy 8j na tyle nie mniej niż ET30 a na przodzie ET35.. Mam felgi RH 8,5" i 9,5", czyli musiałbym dobrać dystanse, żeby uzyskać ET50 na tył, a ET40 na przodzie (o ile dobrze pamiętam, to felgi mają ET55 - muszę sprawdzić).

Opublikowano

Na to składa się wiele czynników. Rozumiem , że interesuje Cię naciąg skoro ładujesz 9.5j? Opona 225/35-40? Według mnie te koło na 99% będzie wystawało poza błotnik. Więc opona musi być pod niego naciągnięta. Musisz na próbę podłożyć jakieś podkładki i lekko dokręcić felgę. Inaczej ciężko wstrzelić się z dystansem.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano
  • Autor

Opony są naciągnięte 215/40 i 205/40 Chcę w ogólę zobaczyć jak się jeździ na takich kołach, w e30 na glebie było przyjemnie, ale nie wiem jak sprawdzą się w kombi..

Opublikowano

Na naszych drogach kiepsko. Sam przeszedłem z 225/40 na 235/40 bo było trochę za ostro. Na takim naciągu to hardcore :wink:

Mam cholerny sentyment do e30. Cudne auto

Opublikowano
  • Autor

Ja też, ale niestety moja do jazdy na codzień nie za bardzo się nadaje, więc idzie pod młotek, a w zamian w rodzinie pojawiło się Audi :)
Przemyślę te felgi jeszcze, bo w sumie mam na garażu do odrestaurowania 18" wzór s-line, więc może zrezygnuję z gleby i postawię na choć odrobinę komfortu

Opublikowano

Gleba musi być ale w miarę. Nie ma co robić totalnej rzeźni. Proponuje 225/40 r18 i jakiś zawias 45/40

Opublikowano

Osobiście polecam na tyle 10J felga i ET35 na gwincie, delikatnie opona tarła o sprężynę, na seryjnym zawieszeniu też tarło tak samo, opony miałem 225/40, 205/40 było by lepiej :) na przodzie opona taka sama ET także 35 i 8,5J na przodzie max przy tym ET.