Spawn1984 Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 Witam panów. Poszukuję kogoś z trójmiasta lub okolic który byłby w stanie sprawdzić ustawienie rozrządu na kompie. ewentualnie ktoś kto ma ese do porównania mocy. Cały czas wydaję mi się iż brak mu mocy i nie wiem czy tak jest czy to tylko mój wymysł
lester Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Widzę, że ta wymiana silnika nie pomogła Ci nic. Zmierz ile masz od 0-100 i od 0-200 i będziesz mniej wiecej wiedział czy auto jedzie czy stoi. A jak z braniem oleju?
Spawn1984 Opublikowano 13 Października 2014 Autor Opublikowano 13 Października 2014 po wymianie cewek i świec jest na pewno lepiej ale niestety jeszcze sporo ( przynajmniej w mojej ocenie ) brakuje :/ może po prostu już się przyzwyczaiłem ? jutro spróbuję pomierzyć czasy i może jakiś filmik ... Witam. Po wstępnych pomiarach wyszło od 0-100 5,8- 5,9 s a 100-200 13 s. Jeśli chodzi o olej to nie miałem okazji się przejechać gdzieś dalej ale tak po mieście to na 2000 km litr
lester Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 Oj to dużo bierze. Do mocy tego auta raczej chyba nie można się przyzwyczaić. Widzę że nie jest najgorzej z tymi wnikami. Dokłądnie dowiesz się na hamowi. Ale czy warto skoro i tak dobrze jedzie?
winczako Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 oj, a ja uważam, że można się przyzwyczaić.... i to baaardzo szybko ;-). Mi już od dawna brakuje pod nogą, a przecież zdrową sztukę posiadam ;-). Jednak nie tylko osiągi się liczą, a również rozkład momentu - może masz problem gdzieś w niższych obrotach skoro czujesz, że czegoś mu brakuje....?- hamownia, ale wykonana mądrze, prawdę Ci powie. Mądrze, czyli daj mu ostygnąć porządnie przed pomiarem, zwróć uwagę na porządny, nawet zbyt silny nawiew. Jak ruszysz, pojedz chwile na wyższych obrotach(np 3,5-4k) żeby raz: się rozgrzał, dwa: łapał duże ilości powietrza chłodząc kolektor dolotowy.
Spawn1984 Opublikowano 14 Października 2014 Autor Opublikowano 14 Października 2014 Tak do mocy można się przyzwyczaić w przyszłym tygodniu podjadę na hamownię i zobaczymy co teraz wyjdzie.
Alex913 Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 Do mocy człowiek przyzwyczaja się bardzo szybko. 5.8 czy 5.9 do 100 to raczej odpowiedni wynik. Producent podaje 5.6, więc uważam, że Twój wynik jest w porządku. Byłeś już na hamowni ?
Spawn1984 Opublikowano 22 Października 2014 Autor Opublikowano 22 Października 2014 Tak byłem i wyszło 300 KM. Ale po tym wymieniłem jeszcze świece i podmieniłem cewki . Miałem jechać w przyszłym tygodniu ale niestety ... złamałem nogę :/
Rekomendowane odpowiedzi