szop44 Opublikowano 27 Września 2014 Opublikowano 27 Września 2014 witam,przetrzepałem całe forum ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie dlatego też postanowiłem założyć nowy wątek.nie mam problemu z doborem kamerki, nie mam problemu z jej umiejscowieniem jednak mam problem z podpięciem jej do zasilania kamerkę zamontuję gdzieś w okolicach lusterka, nie chcę jej wpinać i wyciągać z gniazda zapalniczki stąd moje pytanie:CZY MOŻNA WPIĄĆ SIĘ W ZASILANIE OD LAMPEK W PODSUFITCE ?Oczywiście nie chce robić tam gniazda zapalniczki tylko chcę odciąć wtyczkę z ori kabla zasilającego kamerę i podpiąc ją do zasilania z lampki ewentualnie mogę pociągnąć nowe przewody tak aby zasilanie było dopiero po przekręceniu kluczyka, to chyba najlepsza opcja ale kluczowa sprawa jest taka czy mogę bezpośrednio wpiąć się w zasilanie i czy nie spalę kamerki? ta wtyczka ma jakieś specjalne właściwości ? (jakies rezystorki itp. ) (prośba do MODERATORÓW, jeśli temat jest nie w tym dziale to proszę o jakieś info najpierw gdzie powinienem go umieścić a dopiero później temat w kosz - chociaż ten dział wydaje mi się najbardziej odpowiedni)
Dikson Opublikowano 28 Września 2014 Opublikowano 28 Września 2014 Ja mam u siebie rejestrator podpięty po plusie po zapłonie. Wpialem kable do tablicy bezpiecznikow po stronie kierowcy. Pamiętaj jak utniesz ori kabel to we wtyczce zasilającej kamerkę jest szklany bezpiecznik, musisz kupic w elektronicznym takie cudo z dwoma kabelkami a w srodku tam wkładasz wlasnie bezpiecznik (przewód-bezpiecznik-przewód)i montujesz to na kablu 12V, a masa normalnie do masy w samochodzie.
wrclaguna Opublikowano 28 Września 2014 Opublikowano 28 Września 2014 ===> http://a4-klub.pl/index.php?/topic/202223-zasilanie-kamery-rejestrator-samochodowy/#entry2811517
Rekomendowane odpowiedzi