Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.9TDI - nie wkręca sie na obroty - bład 17964

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

Sprawdz czy instalacja podciśnienia jest szczelna .

Opublikowano
  • Autor

Przepływke, zawór N75 można wykluczyć ?

Akurat przy robieniu logów... auto przyśpieszało... nie robiło mu się to co zawsze...

Opublikowano

Z logów basic settings widać, że nie pracuje EGR i sterowanie turbiną. Jeżeli EGR nie jest zaślepiony to częścią wspólna jest brak podciśnienia. N75 narazie nie można wykluczyć. W pierwszej kolejności sprawdź przewody podciśnienia, ewentualnie zmierz podciśnienie jeżeli masz wakumetr. Przepływke narazie zostaw w spokoju. Postaraj się naprawić sterowanie turbiną(w grupie 11 i 03 BS powinieneś widzieć zmieniające się wartości przy on/off, narazie wszystko stoi w miejscu)

Opublikowano
  • Autor

EGR nie jest zaślepiony

Widzi ktoś coś jeszcze ciekawego w logach ?

Edytowane przez cabanmat

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy kolega rozwiązał swój problem? Mam podobny przypadek i rozkładamy już ręce...

• 1 rok później...
Opublikowano

Dołączam sie do pytania... mam tego samego szkodnika ;)

Zyje tu jeszcze ktos? Czy tylko tyle zostalo z tego forum?

Opublikowano
  • Autor

Ja auto oddałem na czyszczenie turbosprężarki rok temu... (1 Lipca 2015) do tej pory jeździ i nic się nie przycina.

Opublikowano

Ok.. dzieki za odpowiedz ale turbo czyscilem bo przeladowywal cisnienie a ten blad to nie doladowanie cisnienia...

Opublikowano
  • Autor

Hmmm ja też miałem najpierw niedoładowanie, później elektryk wymienił mi jakieś dwa przewody podciśnienia i miałem już przeładowanie...

Mi wyczyścili turbo, EGR, dolot i wszystko ładnie pracuje, dali też nowy przewód podciśnienia do turbo.

Opublikowano

miałem podobnie w moim z tym że okazało się po prostu że w czujniku przy bloku silnika przetarł się przewód,taśma izolacyjna zdziałała cuda :banan:

Opublikowano

Udalo sie rozwiazac problem... okazalo sie ze wezyk ten od vacum zasilajacy byl zalepiony od goracac i nie podawal cisnienia... a tyle co go wymienilem ;) dzieki za pomoc... pozdrawiam!

Opublikowano

z problemem przeladowania mam juz problem 1,5 roku. turbo czyszczone, n75 nowy, wezyki nowe a przeladowanie turbo zostalo. w dodatku berze olej podczas dynamicznej jazdy.