Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z połączeniem z fabrycznym zestawem głośnomówiącym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam problem jest konkretnie taki, że telefon(LG g2 mini) paruje się przez bluetooth z fabrycznym zestawem w aucie (Audi A4 B6 2004), i słychać charakterystyczny dźwięk po połączeniu, ale po 2 sekundach się rozłącza i tyle. Bluetooth w telefonie działa wydaje się prawidłowo, bo nie ma problemów z przesyłem danych z i na urządzenie. Poprzedni telefon (xperia u android 2.3.7) nie miał z tym problemów, działał prawidłowo. Po wejściu do auta normalnie się łączył i można było gadać bez trzymania słuchawki przy uchu. Pytałem na forum androida ale bez efektu,wydaje mi się że to przez nowszą wersję bluetootha (4.0).Może ktoś u siebie rozwiązał ten problem,będę wdzięczny za pomoc.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Mam ten sam problem z telefonem Nokia e63.

Tydzień temu udało mi się go rozwiązać przypadkowo, mianowicie wyłączyłem telefon na całą noc. Rano telefon połączył się z samochodem bez problemu.

Działał tak przez tydzień.

Dziś problem znów się pojawił - łączy się na 2 sek i rozłącza.

Audi A4 B7 2005 rok, radio Concert.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

sorki ze tak sie podepne ale u mnie nie działa w ogole:( zestaw głosnomowiacy pod nokie 6310 chyba ale iwadomo ze tuj nie jest telefon na czasie.i kilka razy probowalem roznymi tele sie polączyc przez BT i przysłowiowa d*pa:( tzn ze nie mam BT? przeczytalem wiele tematow i jesli jest KOD 9ZF to ponoc jest,Nie ukrywam ze mogłbym to obejsci zainstalowac parotta no ale to szpeci tylko wnetrze oryginalne:)) co robic i jak szukac

Opublikowano

sorki ze tak sie podepne ale u mnie nie działa w ogole:( zestaw głosnomowiacy pod nokie 6310 chyba ale iwadomo ze tuj nie jest telefon na czasie.i kilka razy probowalem roznymi tele sie polączyc przez BT i przysłowiowa d*pa:( tzn ze nie mam BT? przeczytalem wiele tematow i jesli jest KOD 9ZF to ponoc jest,Nie ukrywam ze mogłbym to obejsci zainstalowac parotta no ale to szpeci tylko wnetrze oryginalne:)) co robic i jak szukac

Bt fabrycznie umieszczony jest w puszce pod tapicerką pod nogami pasażera. Ale wytarczy wyszukać w samochodzie urządzenia BT i jak znajdzie jakieś Audi to znaczy że masz BT. Niesety jak masz stary/niski model sterownika w aucie to możesz nie połączyć się z nim nowszymi telefonami.

Opublikowano

Bt fabrycznie umieszczony jest w puszce pod tapicerką pod nogami pasażera. Ale wytarczy wyszukać w samochodzie urządzenia BT i jak znajdzie jakieś Audi to znaczy że masz BT. Niesety jak masz stary/niski model sterownika w aucie to możesz nie połączyć się z nim nowszymi telefonami.

dzieki kolego za info.czyli zeby smigal mi g2 na fabrycznym zestawie musze zmienic cały moduł komfortu czy tylko jakos BT ulepsyc? prosilbym o info kto w wlkp mi takie cos moze zrobic bo jestem zielony w te klocki:(

Opublikowano

Podepnij VAG i sprawdź w 77-Telephone, jaki masz moduł BT. Tylko to musisz wymienić lub ew. wysłać do firmy zajmującej się aktualizacją softu. MK nie ma nic do tego.

Opublikowano

Podepnij VAG i sprawdź w 77-Telephone, jaki masz moduł BT. Tylko to musisz wymienić lub ew. wysłać do firmy zajmującej się aktualizacją softu. MK nie ma nic do tego.

siemka, a u mnie , sprawdzilem mam bt M i bylem u kaju i po podpieciu go nie widzial a i znalesc go nie moge jak wchodze do samochodu.

cos kolega poradz?

:hi:

Opublikowano

Może jest niepodłączony? Sprawdź kostki.

Opublikowano

Może jest niepodłączony? Sprawdź kostki.

ta co wchodzi do bt sprawdzona, a gdzie dalej cos szukac?

ta cala wiazka od bt gdzie to dalej idzie?

moze byc ze jak dopiero wloze adapter do zestawu glosnomowiacego to zacznie to dopiero dzialac?

Opublikowano

A do radia masz BT podłączony?

Opublikowano

A do radia masz BT podłączony?

radia nie wyciagalem,ale sprawdze dzisiaj,mozesz mi powiedziec ktora wtyczka ,kolor , cokolwiek? bo nie wiem nic na ten temat :hi:

Opublikowano

Jakie masz radio?

Opublikowano

rns-e

Jakie masz radio?

rns-e ale nie led ,bose i sterowanie z kierki bez zmieniarki zestaw glosnomowiacy w podlokietniki, w lampce mam mikrofon do zestawu i od bt

Edytowane przez moglaj80

Opublikowano

Podepnij VAG i sprawdź w 77-Telephone, jaki masz moduł BT.

u mnie nie chce si polaczyc .

jak mam orginalnie podlaczony bt wiesz jakie kable powinny dochodzic do rns-e bo wyciagalem radio ale te trzy wtzczki to nie widzialem (czerwona ,czarna i brazowa)

jak to ugrysc? :hi:

01.jpg?imgmax=720

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Stary sterownik bluetooth masz pewnie .

Mam dokładnie ten sam problem co tomygood. Można ten sterownik zaktualizować? A jak tak to może znasz jakieś firmy się tym zajmujące?

Opublikowano

Nie każdy moduł można zaktualizować, ale sprawdź, jaki masz i skontaktuj się z tą firmą: http://www.hobotserwis.pl/

Opublikowano

Nie każdy moduł można zaktualizować, ale sprawdź, jaki masz i skontaktuj się z tą firmą: http://www.hobotserwis.pl/

Ok dzięki.