Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rozrząd Adr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Panowie Co sądzicie o rozrządzie firmy INA? i pompie Rouville lub thermotec? czy W ADR-ze powinny byc 152 czy 153 ząbki na pasku?
http://allegro.pl/rozrzad-ina-pompa-audi-a4-a6-vw-passat-b5-1-8-1-8t-i4617586968.html
czy to dobra cena?
Ma ktoś dojście do tanich części na terenie wawy?
chodzi mi o ten rozrząd, klocki i tarcze - przód(mogą być bosch), uszczelka pokrywy zaworów, świece i sonda lambda.

Pilna sprawa.

Opublikowano

Do kompletu przydał by się tłumik (ina ok 200zł) bo nie wiadomo w jakim jest stanie. Ogólnie polecam rolki INA ( w pudełku zazwyczaj NTN czyli git) pasek Conti oraz pompa wody Hepu na metalowym wirniku ewentualnie SKF. Z Rouville nic już nie polecam. Jakoś ten pakowacz ostatnio słabe fanty pakuje do swoich pudełek :wink:

Pisz do Dzika. Będziesz miał szybko i w dobrej kasie. Przy większym zamówieniu pewnie da rabat. No i nie będziesz się zastanawiał czy oryginał kupiłeś.

Opublikowano

Potwierdzam słowa Mesiaha, wal do Dzika ostatnio zamówiłem u niego kompletny rozrząd pompa wody SKF i zestaw INA. Cena jak najbardziej zadowalająca i wiem, że to orginalne częsci :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

żeby nie zaczynać kolejnego forum to zapytam tutaj.

wymieniam rozrząd i uszczelniam silnik, więc wymieniam (co jest oczywiste) olej.
auto jest w gazie od czterech lat. olej był mobil full synthetic 5w30. i teraz pytanie: castrol gtx 10w40 czy total quartz 9000 energy 10w40? czy może żaden z tych?
wiem że temat rzeka, ale może ktoś jeździł na tych olejach przy LPG?

Opublikowano

Jaja sobie robisz? Twoje typy oleju to jakiś żart chyba. Lej 5w40 Liqui Moly albo Motul. Z naciskiem na ten pierwszy. Resztę z miejsca odrzuć. Po Ci 10w40? Silnika nie uszczelni. Jeszcze takich firm. Castrol GTX sukces :facepalm:

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano
  • Autor

castrola polecił mi jeden z klubowiczów, że jeździ na takim i jest ekstra, dlatego pytam.

Opublikowano

Nie lej 10w40 bo to się na zimę zbytnio nie nadaje. Poza tym jaki jest sens oszczędzać na takim czymś? Tylko 5w40 skoro zrobiłeś wycieki i porządnej firmy. Filtr knecht albo mann nie kupuj filtrona. Znam gościa który ma mechanikę i beczki po oleju Castrol a leje do nich ch..j wie co i tez wszyscy są zadowoleni. Na kiepskim też pojeździsz ale mija się to z celem.

Opublikowano
  • Autor

wszystkie graty kupuję od Dzika więc lipy nie będzie. olej będzie liqui moly 5W40

Opublikowano

I tak trzymaj. Płukanek LM tez się nie bój. szczególnie jeśli przechodzisz z jakiegoś syfu. Później na LM 5w40 już raczej nie trzeba bo on Ci syfu w motorze nie zostawi.

Opublikowano

Jak kupiłem swojego ADRa to nie wiedziałem na jakim oleju jeździł i wlałem 10W40 .Po 10 tys km przeszedłem na MOBILA 5W50 i tak juz 8 lat na nim latam i zero problemów. Warunek-kupno z pewnego źródła! Poprzednie moje auta tez jeździły na tym oleju i było ok.

Edytowane przez jakub04

Opublikowano
  • Autor

Rozrząd wymieniony. pasek pewnie nie wytrzymałby miesiąca (tragiczny).
Nie obyło sie bez niespodzianek ale już po bólu :)