Jump to content
IGNORED

zapowietrzona pompa sprzęgła ?


mo2
 Share

Recommended Posts

Witam . Dzisiaj kilka razy nie odbił mi do końca pedał sprzęgła.Generalnie problem występował tylko przy pierwszym biegu. Do tego podczas tej sytuacji sprzęgło łapało bardzo wysoko. Za pierwszym razem nie było w ogóle możliwości zmiany biegów :huh: . Ostatnio miałem wymieniane serwo razem z pompą hamulcową i czy podczas wymiany mogła się zapowietrzyć pompa sprzęgła ? Płynu nie ubywa. Może to objaw innego problemu, choć zapowietrzona pompa to chyba najlepsza diagnoza. Pacjent z silnikiem AFN.

Link to comment
Share on other sites

Odpowietrz sprzęgło i hamulce.

Link to comment
Share on other sites

Hamulce ? po co? Odpowietrzane były podczas wymiany serwa i pompy hamulcowej :wink:

Link to comment
Share on other sites

Najprawdopodobniej masz zapowietrzone sprzęgło. Dobrze Ci kolega podpowiada, odpowietrz to i to. Układ chodzi na jednym zbiorniku, po drugie często zdarza się, że trzeba robić drugie odpowietrzanie przy ingerencji w hamulce.

Edited by Jakoob
Link to comment
Share on other sites

Przez tydzień miałem spokój ze sprzęgłem i problem powrócił. Do tego zaczął mi płyn uciekać i jest mokro pod serwem...Chyba panowie mechanicy nie złożyli czegoś poprawnie po wymianie serwa :facepalm: I weź daj tu komuś auto do naprawy...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...