Opublikowano 2 Października 201411 l Witam, Mógłby ktoś podać kodowanie albo podesłać poprawne z Coding w 17 instruments? Przypadkowo zmieniłem kodowanie a nie zapisałem jakie było wcześniej i teraz zapala mi się podświetlenie deski po przekręceniu stacyjki a powinno to nastąpić po przekręceniu światła postojowego. Chyba, że steruje tym coś innego, robiłem pełnego fisa i zamiast zrobić w 16 recode zrobiłem w 17 coding... I tak myślę, że jak poprawnie zrobiłem fisa to znaczy, że mam nagrzebane w coding w 17 instruments. Wiem głupota nie spisać ale nigdzie się teraz nie mogę doczytać co tam poprawnego poskładać. Auto jak z profilu. Edytowane 2 Października 201411 l przez darooo
Opublikowano 2 Października 201411 l a nie masz zapisamych poprzednich skanów? tam na 100% będziesz miał kodowania wszystkich sterowników? Address 17 ------------------------------------------------------- Controller: 8E0 920 930 R Component: KOMBI+WEGFAHRS. RB4 D35 Coding: 00033 Shop #: WSC 00000
Opublikowano 6 Października 201411 l Instrument 17, następne adaptacje kanał 19 Adaption channel 19: I Radio clock XXXX0: Radio clock inactive XXXX1: Radio clock active XXXX2: Radio clock not active and sports seats active (only RS4) (with PR no. Q4P) XXXX3: Radio clock active and sports seats active (only RS4) (with Pr no. U2A and Q4P) ILap timer-function in Driver Information System(only RS4): Coding value XXX0X = Lap timer readout not active (only RS4) Coding value XXX1X = Lap timer readout active (only RS4) I Driver information system XX0XX: DIS 1 XX1XX: Highline without DIS, i.e. no drive time alarm, no washer fluid, brake light or bulb warning (even in check sequence) and "Computer" menu option not selectable; trip computer displays range only (no switch function) XX2XX: DIS with menu guidance XX3XX: DIS with menu guidance and units switching I Onboard computer X0XXX: Only level 2 (long-time memory) X1XXX: Levels 1 and 2 I Illumination options <---------- Tu masz zmienione 0XXXX: Illumination (pointer and scale) only active with lights on 1XXXX: Pointer illumination on active with ignition on, scale (1st dimming characteristic) and pointer illumination active with lights on 2XXXX: Scale illumination (1st dimming characteristic) active with ignition on, scale and pointer illumination active with lights on 3XXXX: Scale (with 2nd dimming characteristic) and pointer illumination active with ignition on or lights on żródło: http://www.audi-portal.com/en/diagnostic/ecu_10953.html Edytowane 6 Października 201411 l przez done