Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cieknąca przekładnia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj zaczeła mi ciec przekładnia z uszczelniacza pod lewą osłoną. i teraz się zastanawiam co robić. szukam taniego rozwiązania. czy kupić zestaw naprawczy i próbować uszczelnić, czy obdzwonić ogłoszenia z olxa i szukać używki? jak to jest z przekładniami w b5 są różne rodzaje czy nie? mam a4 b5 1.9 afn z 98r czy musi być z diesla czy od benzyny też pasuje?

Opublikowano

ori używka + gwarancja rozruchowa

z naprawą to różnie może być,jak sie okaże że listwa uszkodzona to zestaw naprawczy nie pomoże.

Opublikowano
  • Autor

tak właśnie myśle kupić używke i śmigać ale czy może być np od 1.6 czy były różnice w rocznikach i pojemnościach?

Opublikowano

1.6 i cała reszta to to samo

a4b5 i b6/7 ma tą samą po za serwotronikiem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Założyłem przekładnie z 1.6 i faktycznie pasuje. Wcześniej miałem ZF teraz Koyo, wszystko śmiga dzięki za porady.

Opublikowano

Ja zamówiłem na allegro regenerację za 350zł. Wysłali mi przekładnię za kaucją, swoją potem odesłałem i nie ma żadnego problemu. Gwarancja jest na rok. Używkę osobiście bał bym się założyć bo nigdy nie wiadomo ile pochodzi. Chyba że zakłada się samemu to można zmieniać w nieskończoność

Edytowane przez Fenrir

Opublikowano
  • Autor

Ja wyszperałem przekładnie na olx.pl za całe 100zł i do tego miała nowe końcówki meyle, bez luzów i wycieków wiec warto było:) A wymiana piękna sprawa w audi 2 godz i po robocie a wymieniałem jeszcze dolne wahacze te banany.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

czy mógłbyś opisać krok po kroku jak się za to zabrać??Mile widziane uwagi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie też cieknie, ale będę jeździł poki ilość ubywającego płynu nie będzie zbyt duża.

Z regeneracjami jest taki problem, że to frajerstwo daje gwarancje tylko na rok. Nie chcą skurczybyki dać np. na 50 tys. km tylko na rok.

Opublikowano
  • Autor

To trzeba kupić używke suchą i latać dalej. Z tym dolewaniem to u mnie było tak że w tydzień wyjeździłem oleju hipola za 170zł a 100 dałem za przekładnie także jak dużo jeździsz to nie dolejwa tylko wymieniaj szybko i bedzie taniej.

Opublikowano

To ostro ;P Ja dolewam raz na miesiąc może z 50-100ml.