Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wygłuszanie drzwi przód audi a4 b5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Planuje wstawić dystanse 16 do drzwi przednich od koviego i chce do tego wygłuszyć drzwi .

Co polecacie na wygłuszenie drzwi ?

Wyśle wygłuszyć drzwi od środka i tapicerkę.

Co polecacie na wygłuszanie ?

Opublikowano

taśme dekarską :naughty::naughty:

Opublikowano

Na blachę drzwi dekara wystarczy w zupełności. Audi to nie francuzy z wydmuszki, która ugina się pod palcami ;)

Boczek drzwiowy polecam "uzbroić" żywicą poliestrową i matą szklaną (2 -3 warstwy) i na to dać warstwę dekarki. Mam tak zrobione swoje furtki, Jak chcesz to podeślę fotki.

Pozdrawiam

Przemek

Opublikowano

dawaj fotki.

Opublikowano

byle nie przesadzac z tą matą dekarską, bo sporo waży a zawiasy jak wiadomo i bez tego potrafią sie zmeczyć :wink:

Opublikowano

mata dekarska jest z ołowiu. :wink: wiec lekka nie jest.

Opublikowano

Panowie, tak jak pisałem, blacha w Audi ma dobre właściwości mechaniczne. Kolega, który ma Citroena, był zdziwiony jak twarda jest bez oklejania.

Według mnie jedna warstwa maty dekarskiej w zupełności wystarczy na zewnętrzną połać drzwi, ma tylko tłumić drgania. Jeśli kogoś stać, to polecam zamiast dekary matę GMS 07XL.

Na boczek również położyłem dakarkę w celu eliminacji drgań. Oczywiście częściowej,bo całkowicie to się takimi środkami nie da tego wyeliminować ale dla mnie jest wystarczająco, a w odniesieniu do poniesionych kosztów, to nawet lepiej niż dobrze :)

Foty w linku: FURTKI

Edytowane przez rookie1984

Opublikowano

kolego a te dystanse na głosniki robiłes sam?

Opublikowano

Dystanse robiła firma CA ale jest to trochę niedogadana sprawa.

Miałem nieco inna wizję dlatego zleciłem robotę firmie, nie chciałem zniszczyć tapicerki metoda prób i błędów.

Dystanse w obecnej formie można śmiało wykonać samemu. Ważne, żaden seryjny zaczep nie został wyłamany.

Jedyne czego żałuję to to, że nie zostały wykonane z nieco większa średnicą wewnętrzną. Głośniki z koszem innym niż euro wymagają dodatkowego pierścienia osadczego.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dystanse robiła firma CA ale jest to trochę niedogadana sprawa.

Miałem nieco inna wizję dlatego zleciłem robotę firmie, nie chciałem zniszczyć tapicerki metoda prób i błędów.

Dystanse w obecnej formie można śmiało wykonać samemu. Ważne, żaden seryjny zaczep nie został wyłamany.

Jedyne czego żałuję to to, że nie zostały wykonane z nieco większa średnicą wewnętrzną. Głośniki z koszem innym niż euro wymagają dodatkowego pierścienia osadczego.

Witam.

Co do dystansów, to słyszałem, że ktoś na forum robi i sprzedaje. Mam projekt ale nie wiem jaką grubość mają mieć po wycięciu. Jeżeli ktoś wie na temat tej usługi to proszę o informację

Opublikowano

Kowi87, pisać o dystanse.