Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podejrzane stuki w zawieszeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli o mnie chodzi to po wymianie górnych lewych wahaczy, dolnego banana i łącznika stabilizatora jest cisza. Dokładnie nie wiem co było przyczyną, ale asekuracyjnie wymieniłem wszystko jak już było rozebrane ;) 

Opublikowano
W dniu 6.08.2017 o 12:10, emdzej91 napisał:

Poradzil ktos sobie z ta skrzypiaca wersalka? Pojechalem wczoraj na urlop i na ostatnich kilometrach po dolach tak zaczelo skrzypiec/trzeszczec/chroborac ze az ludzie sie dziwnie patrzyli....

U mnie też skrzypiało na garbach i nierównościach. Pomogła wymiana łączników stabilizatora. 15 min roboty

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć wszystkim.

Od jakiegoś czasu jestem znowu posiadaczem A4 B8, tylko tym razem w TDI.

Mam problem z dziwnymi dźwiękami stukania, które bardzo mnie frapują a od pewnego czasu nawet irytują :P. Jest to stukanie jakby coś było przyklejone do opony. (opony czyste)

Stukanie występuje w zakresie prędkości od ok 30 do 100 km/h najmocniej słyszalne jest to zakresie 45-70 km/h (pewnie powyżej 100 tykanie zlewa się już z szumem opon i otoczenia i jest niedostrzegalny), występuje to na biegu jak i na luzie, na nawierzchni idealnie równej jak i nierównej, jazda na wprost i przy skręcaniu (może przy skręcie w prawo jest to mocniej słyszalne, przy hamowaniu też jakby się nasilało) wraz ze wzrostem prędkości "tykanie" ma większa częstotliwość. 

Macie może jakieś pomysły ewentualnie doświadczenie z taka przypadłością. 

z góry dzięki, za każda podpowiedź 

• 4 lata później...
Opublikowano
W dniu 4.09.2018 o 21:04, sadoo napisał(a):

Cześć wszystkim.

Od jakiegoś czasu jestem znowu posiadaczem A4 B8, tylko tym razem w TDI.

Mam problem z dziwnymi dźwiękami stukania, które bardzo mnie frapują a od pewnego czasu nawet irytują :P. Jest to stukanie jakby coś było przyklejone do opony. (opony czyste)

Stukanie występuje w zakresie prędkości od ok 30 do 100 km/h najmocniej słyszalne jest to zakresie 45-70 km/h (pewnie powyżej 100 tykanie zlewa się już z szumem opon i otoczenia i jest niedostrzegalny), występuje to na biegu jak i na luzie, na nawierzchni idealnie równej jak i nierównej, jazda na wprost i przy skręcaniu (może przy skręcie w prawo jest to mocniej słyszalne, przy hamowaniu też jakby się nasilało) wraz ze wzrostem prędkości "tykanie" ma większa częstotliwość. 

Macie może jakieś pomysły ewentualnie doświadczenie z taka przypadłością. 

z góry dzięki, za każda podpowiedź 

Miałem bardzo podobne objawy, okazało się że sparciałe były  gumowe podkładki/gniazda tylnych sprężyn.

OVOKO.PL

OVOKO.PL używana część do ATT10402 Audi A4 S4 B9 Podkładka / Gniazdo sprężyny tylnej 8W0512149A samochodu {m.} {Ms} online w dobrej cenie☑️. Używane części samochodowe - szybkie...

Edytowane przez marcys001

Opublikowano

To jest gdybanie i to przez duże G w Twoim przypadku ponieważ trudno zlokalizować położenie żródła stuków.Do sprawdzenia całe zawieszenie i układ kierowniczy.