Jump to content

resiak82

Pasjonat
  • Content Count

    336
  • Joined

  • Last visited

Seller statistics

  • 0
  • 0
  • 0

Community Reputation

2

1 Follower

About resiak82

Informacje

  • First name
    Marcin
  • Location
    Wlkp

Car

  • Car model
    A4 B8
  • Car body
    Limuzyna
  • Year of production
    2008
  • Engine
    2.0 TDI
  • Engine code
    CAGA
  • Drive
    FWD
  • Gearbox
    Manual
  • Fuel
    ON

Recent Profile Visitors

1,193 profile views
  1. resiak82

    Kody błędów

    Witam. Po scanie wyszedł mi błąd 02095 błąd ochrony komponentu. Po skasowaniu jak narazie się nie pokazał, ale pojawił się nowy który po skasowaniu pojawia się ponownie od razu 03138 Input Aux In 011 Open Circuit. Ktoś miał z tym problem?
  2. Witam. Co może być przyczyną za dużego spalania. Dzisiaj tankowałem po przejechaniu 500 km i weszło 46l, a wcześniej było tankowane do pełna. Wychodzi prawie 10l/100 km. Trochę dużo, robię dziennie po 13km w dwie strony do pracy, rano przelatując praktycznie bez stania, w drugą stronę zdarza się trochę postać w korkach. Wcześniej wydawało mi się że palił mniej, co może być przyczyną?
  3. A zębatki sprawdzałeś czy są całe. U mnie pamiętam też się zawieszało jak ręcznie robiłem. Pomogło rozruszanie ręcznie tego białego plastiku lewo prawo i konkretne dmuchanie kompresorem aby pozbyć się całego oleju
  4. U mnie ponowne czyszczenie pomogło. I jak narazie jest ok
  5. Witam. Może ktoś z kolegów zerknąć na stan mojego DPFa? Przebieg 216 tyś
  6. Wymiana nastawnika nic Ci nie da. Problem jest w kolektorze
  7. Witam. Jakiś czas temu wymieniłem czujnik różnicy ciśnienia DPF. Po wymianie zrobiłem adaptacje i filtr się nie wypalił aż do teraz. Może ktoś z kolegów zerknąć na foto czy jest wszystko Ok? Wcześniej filtr wypalał mi się co jakieś 350-400 km ok nie ma tematu, filtr się wypalił po ok 500km
  8. Zrobiłem tak jak napisałeś, niby przyjmuje kodowanie, ale niestety nie działa, po ponownym wejściu w longcode2 w bajt 0 jest odchaczone
  9. Gdzieś czytałem że po wymianie i adaptacji czujnika filtr powinien się wypalić. U mnie na vcds pokazuje że wypalał się ponad 200km temu
  10. Wymieniłem, skasowałem błędy i Zrobiłem adaptacje w Basic setting. Po przejażdżce chciałem sprawdzić czy nie ma błędów i od razu zaczęły się robić jakieś adaptacje
  11. A więc czujnik wymieniłem. Jazda próbna jakieś 20 km filtr się nie wypalił. Podłączyłem vcds już na miejscu i nic jeszcze nie włączając zaczęły się samoczynnie robić adaptacje w różnych kanałach, nie dało się z tego wyjść trwało to jakieś 15s. Miał ktoś coś podobnego? Czy to mogło być spowodowane wymianą czujnika?
  12. Niestety u mnie nie działa, może przez to że jakiś błąd wyskakuje przed wejściem w longcode2? Wchodzę w byte1 bajt 0 zaznaczam, akceptuję i nic. Wchodzę ponownie i ptaszek z bajt 0 jest odznaczony
×
×
  • Create New...