Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] dziwne zachowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim aucie po zahamowaniu i puszczeniu pedału hamulca brzęczy ABS tak mi się wydaje,że to on tak jęczy. Dzieje się to średnio co 4 hamowania, nawet jak stoję i trzymam nogę na hamulcu a potem puszczę to zabrzęczy na 2 sek co się dzieje to jest wkurzajace. :mysli:

Opublikowano

co to znaczy zabrzęczy??? możesz zlokalizować skąd ten dźwięk - nie jest to czasem dźwiek takie skrzypienie jak trzymasz nie za mocno hamulec a auto się lekko prztoczy i klocki tępo trą o tarczę?

Opublikowano
  • Autor

to tak jak zahamujesz do oporu i abs zadziała to taki dzwięk takie brzęczenie to nie klocki,nawet jak stoje i potrzymam nogę na pedale a potem zwolnię pedał to brzęknie i przestaje.

Opublikowano

dziwne, w momencie dzialania ABSu jest takie trrryy trrryyy ale dziwne to jest jeśli na postoju, czyżby sterownik ABS szfankował? Poszukaj na forum takich tematów bo się przewijały.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Otóz jest tzw odsuniecie czujnika abs od koronki.

pojechac na waga lub inny m systemem zdjagnozowac na parametrach podgladowych predkosci kól przy zwalnianu ponizej 15 km do zera .zauwazy diagnosta jak zapewne w okolicy ponizej szesciu km/h zniknie predkosc z któregos koła . i ten czujnik nalezy dobic jesli jest wsuwany lub wymienic jesli przykręcany.

miałem to samo po fachowcach od geometri ,którzy młotkiem chyba wymieniali mi gałke na lewym drazku kierowniczym .

odbieram auto ,na nastepny dzien jade na urlop. i co dojechanie do skrzyzowania ABS bzmmm slyczac jak sie włacza.

sam dobiłem na miejscu i spokuj.

ale z rozwagą -przez drewienko i lekko bo mozna przecholowac i głowica czujnika dojdzie do koronki ,a to mu zrobi krzywdę .

Błedów niestety w diagnozie od tego nie będzie -ABS myśli ze sie koło sie przyblokowało na sliskim podłozu.

Pozdrawiam Zbyszek K.

zapewniam Cię ze to to.(raczej przód L lub P)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Zbyszek a powiedz mi jeszcze czy może się tak robić jak mam przegub rozwalony bo już tryka?

Opublikowano

koronka absu jest chyba na przegubie, także jedno z drugim moze miec cos wspolnego