lukii1717 Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 Podczas gdy silnik jest uruchomiony słychać syczenie w okolicy kolektora ssącego po zgaszeniu jeszcze chwile syczy i ustaje. Wydaje mi się że jest to nieszczelność gdzieś w okolicy o której wcześniej powiedziałem. Pytanie moje do wasz czy w tym silniku ( 2.0 ALT) jest może jakieś miejsce/część w tym rejonie która często ulega awarii jakaś wada fabryczna tego silnika? Może ktoś już się spotkał z czymś takim? Bardzo proszę o pomoc.
Kary Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 Jest, między czwórnikiem a rurą ssącą często występują nieszczelności ale w przyadku bardzo słyszalnego syczenia nie sądzę, żeby to było to. Syczenie itp dochodzi też z okolic kierownicy powietrza, gdyż ona się zamyka i otwiera ale tak ma być. nic innego nie przychodzi mi do głowy. MOże ktoś bardziej obeznany
rybus85 Opublikowano 22 Października 2014 Opublikowano 22 Października 2014 Sprawdź... http://a4-klub.pl/index.php?/topic/265255-dosc-wysokie-obrotybrak-checyka/
Rekomendowane odpowiedzi