Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVV] Kłopot z akumulatorem.Rozładowywanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

padl mi akumulator a jest praktycznie nowy wydaje mi sie ze auto pobiera gdzies prad na postoju i rozladowal akumulator ale nie wiem jak to sprawdzic prosze o pomoc.

Opublikowano

Najprościej jest wpiąć amperomierz miedzy klemę i akumulator. A może brakuje łądowania ?? :naughty:

Opublikowano
  • Autor

wlasnie tak zrobilem ale nie wiem ile powinno auto pobierac pradu wczasie postoju bo pokazuje 0,16

Opublikowano

Masz jakąś dodatkową instalację elektryczną, typu car-audio? Jakie masz radio? Jak długo stało auto? Może nie zgasiłeś świateł? Lub wew. paliło się cały czas.

Opublikowano
  • Autor

swiatla zgasilem na 100% i zew. i wew. tez a radio mam JVC glosniki JBL wzmacniacz Tonsil i skrzynia basowa tez JBL ale mam ten sprzet od dawna iwczesniej sie to nie dzialo

Opublikowano

Prawdę mówiąc to może być wiele przyczyn takiej sytuacji.

Na poczatek naładował bym aku i sprawdził bym czy problem ponownie wystąpi.

Może padł ci włacznik w bagażniku i tam światełko cały czas się świeci, a tego nie widać z zewnątrz.

Gdzieś czytałem, ze jeżeli pozostawi się panel w radi, to miom że jest wyłaczone pobiera więcej pradu.

Jeżeli wyelminujesz te rzeczy, to problem będzie w samej instalacji samochodu, ale tutaj przyczyn moga być tysiące.

Opublikowano

Z reguły zwiększony w nieznacznym stopniu pobór prądu wywołany jest przez uzytkownika.... :). Dopuszczalny pobór to około 0,05 A, a u Ciebie jest nieco więcej. Może jakieś standby sprzętu audio ?? Odłącz to i popatrz czy prąd się zmieni.

Opublikowano

Tak jak kolega pisał wyżej sprawdż ładowanie, ile daje alternator pręądu może tylko wzbudza kontrolkę o ładowania i ona gaśnie a ładowanie jest małe.

Opublikowano
  • Autor

ladowalem aku przez noc rano podlaczylem i narazie dziala poczekam do jutra i zobaczymy czy odpali jak padnie to sprawdze najpierw ladowanie potem sprzet car-audio i bagaznik tak jak radziliscie. Wielkie dzieki za pomoc i rady.