Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Prosze o Porade AC/OC !?!?!?!?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Audi A4 B5 2000r AJM 115PS. Sedan, Okolice Krakowa.

Ja: Prawko 2lata, Wiek 20lat

Tata: Prawko z ponad 10l, wiek 46lat.

Interesuje mnie AC i OC (AC to chyba miniAC bo pełne AC jest dosyc drogie dla mnie).

PZU zaproponowało mi miniAC dla ojca wraz ze mna jako wspolwlasciel za ok 600-700zł na rok. Auto wycienili na 33tys z 20% udziałem wsłasym miniAC w PZU. A Warcie na 25tys a koszt miniAC to 1000zł a 1500zł całe AC (w warcie wszystko tylko na ojca).

Planuje sie zdecydować na miniAC w PZU bo jest dobra oferta za 600-700zł na mnie jako wspołwłasciciel.

i Do tego potrzebuje jakies OC w kórym nie dostane maskarycznej ceny dla osooby + wspolwlasciciel z wiekiem 20lat.

I oto moje pytania:

1) Czy poleacie PZU miniAC? (wypłacalnosc, solidnosc itp)

2) Co polecacie jako OC do tego kompletu?

3) Moze jakies inne formy?

Pozdrawiam

Mateusz

Opublikowano

1) miniAC w PZU pojawiło sie raczej niedawno...wcześniej była opcja samo ubezpieczenie od kradzieży bądź pełne AC... czy polecamy? wydaje mi się że lepszy rydz niż nic (chodzi o 20% udziałów własnych), ale oferta wydaje mi się dobra..bo zamiast 5-6tys za rok, płacisz 600-700zł, jest to jakaś alternatywa dla osób o mniejszych dochodach, ale coś za coś... co do wypłacalności PZU to chyba nie jest tak źle w końcu to nie link 4. aha co do znizek na miniAC to tutaj nie obchodzą ich żadne twoje zniżki... jeśli np miałeś wcześniej wykupione ubezpieczenie od kradzieży w PZU to w pakiecie miniAC nie są one w ogóle uwzględniane...

2) OC to nawet w link4 możesz wykupić... chociaż radzę udać się do agenta ubezpieczeniowego niech Ci wynajdzie najtańszą ofertę, najlepiej wziąć ze zniżkami na ojca...bo jakbyś sam miał wziąć na siebie, bez zniżek , z nadwyżkami to kilka tysięcy by Ci z kieszeni ubyło :confused4:

:good:

Opublikowano

myśle że powinienes udać sie do agenta ubezpieczeniowego i myśle że doradzi Ci coś konkretnego dla Twojej osoby i sytuacji.

Opublikowano

Mateusz

Widzę post sprzed tygodnia, załatwiłeś już ubezpieczenie ???

Dwa tygodnie temu kupiłem dokładnie takie samo A4 jak Ty i też się zastanawiam gdzie auto ubezpieczyć.

OC mam w TUZ Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych.

Nie mam pojęcia co to jest, ale polecił mi to znajomy, który siedzi trochę w ubezpieczeniach.

Koszt OC w Pile (miasto około 80 tyś) to około 400 zł.

Teraz czeka mnie AC i też myślałem o PZU (znajomi polecają).

Co Ty wybrałeś i ile Cię to kosztowało ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

polecam MTU na poczcie 300 zł na rok z 60% zniżki taty

Opublikowano

1) Czy poleacie PZU miniAC? (wypłacalnosc, solidnosc itp)

Ja mam miniAC. CO do wypłacalności itp. to nie wiem i nie chce mieć mozliwości sprawdzenia. Jesli chodzi o firmę PZU to raczej jest wypłacalna.

Pamiętaj, że AC w PZU obejmuje tylko dewastacje, dzikie zwierzęta i krakdzież. W ostatnim przypadku oddają tylko 80% wartości.

2) Co polecacie jako OC do tego kompletu?

OC kup sobie gdzie najtaniej. Ja dostałem najtańszą na poczcie. Mozesz wysłać zapytania, zadzwonić. Nie dłuzej niz pół dnia i będziesz miał przegląd całego rynku. Wiem jedno, ze libertydirect to ściema, ja i moi znajomi dostali tam minimum 20% wiecej niż u konkurencji. Widocznie Max Kolanko ma wysoki konkrat i trzeba to teraz odrobić :decayed: