Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] skrzynia biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy!!!

Jestem nowym uzytkownikiem forum jaki Audi i jeszcze we wszystkim sie za bardzo nie orientuje;)

Ale mam gorącą prośbe!!!Mianowicie kupilem autko i mam problem ze skrzynia,przy wrzucaniu 3 i 5 sl;ychac zgrzytanie!(czasami uda sie wrzucic 5 idealnie,bo 3 trzeba bardzo delikatnie i jest ok).Nie wiem czy da sie to jeszcze naprawic czy trzeba szukac nowej(uzywanej)skrzyni?!

Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc w miare szybka....

Z gory dziekuje i pozdrawiam!!!!

Opublikowano

a jakiego typu sa to problemy? skrzynia zgrzyta w czasie wlaczania biegu? czy jest problem z wkleszczeniem biegu?

jezeli nie mozna wlaczyc 3 i 5 to przyjrzalbym sie elementom przenoszacym ruchy dzwigni zmiany biegow z manetki na skrzynie[br]Dopisany: 24 Wrzesień 2008, 20:17_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/b6_awx_zamarzniete_biegi-t22193.0.html;msg270713#msg270713

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za zainteresowanie.....

problem jest taki....podczas postoju biegi wchodza bez problemu,tak jak powinny,bez zadnego zgrzytu!Natomiast podczas jazdy 3ke musze wrzucac bardzo delikatnie zeby nie "zgrzytala" a 5 praktycznie zawsze wchodzi ze "zgrzytem" bądz ciezko...aczkolwiek czasami uda mi sie wrzucic "ją" bez problemu!

Wlasnie takie są objawy....[br]Dopisany: 25 Wrzesień 2008, 10:16_________________________________________________ps. wlasnie wrocilem z przejazdzki,ale 5ki juz nie moglem wrzucic.. :confused4: